Openingstijden, adres & telefoonnummer

Vandaag open tot 17:00 uur

Openingstijden voor aankomende week
Dag Openingstijden
ma - di Gesloten
wo - za 11:00 - 17:00 uur
Bekijk alle openingstijden
Kruislaan 124
1097 GA Amsterdam
Route plannen Route plannen

020 - 69 40 482

Museum Tot Zover aan de Kruislaan in Amsterdam
Museum Tot Zover vind je in Amsterdam Oost
De Rituelenzaal waar in grafkisten verschillende rituelen aan bod komen
Ontdek in de rituelenzaal de uitvaartrituelen van verschillende bevolkingsgroepen.
Een miniatuur van de lijkwagen die Sayers & Scovill Company in 1938 maakte op het chassis van de Cadillac Series 38-75. Schaal 1:19
Een miniatuur van de lijkwagen die Sayers & Scovill Company (VS) in 1938 maakte op het chassis van de Cadillac Series 38-75.

Hoe gaan we om met de dood? Die vraag staat centraal bij Nederlands Uitvaart Museum Tot Zover. Kinderen kunnen samen met Kleine Hein het museum en de begraafplaats ontdekken.

Inspiratie tot nadenken

Meer weten over dood gaan en wat daarna komt? Museum Tot Zover is daarvoor het betere adres. Het enige echte Nederlandse uitvaartmuseum inspireert bij het denken over de dood. Tot Zover vertelt over de omgang met de dood aan de hand van de thema's Rituelen, Het lichaam, Rouw en herinnering en Memento mori. De collectie omvat onder meer haarschilderijen, dodenmaskers, kisten en urnen en miniatuurlijkwagentjes.

Kleine Hein

Kinderen kunnen samen met Kleine Hein het museum en de begraafplaats ontdekken. Aan de hand van vragen en opdrachten komen ze veel te weten over zaken als afscheid nemen, rouwen en rituelen van andere culturen.

Toegang

Museumkaart geldig

Nog geen Museumkaart?

Faciliteiten

  • Restaurant
  • Drinken
Meer informatie op de museumsite
Nicolaes Maes, Portret van een overleden kind, olieverf op doek, 66,5 x 55 cm, ca. 1671.

Portret van een overleden kind

Op het portret door Nicolaes Maes zie je in een arcadisch landschap een zittende dreumes, een meisje, met de ogen half open. Dit betekent dat het kindje niet dood geboren is, maar nog een tijd heeft geleefd.

Nog meer ontdekken