Openingstijden, adres & telefoonnummer

Vandaag gesloten

Openingstijden voor aankomende week
Dag Openingstijden
di Gesloten
wo - zo 11:00 - 17:00 uur
Kruislaan 124
1097 GA Amsterdam
Route plannen Route plannen

020 - 69 40 482

Museum Tot Zover aan de Kruislaan in Amsterdam
Museum Tot Zover vind je in Amsterdam Oost
De Rituelenzaal waar in grafkisten verschillende rituelen aan bod komen
Ontdek in de rituelenzaal de uitvaartrituelen van verschillende bevolkingsgroepen.
Een miniatuur van de lijkwagen die Sayers & Scovill Company in 1938 maakte op het chassis van de Cadillac Series 38-75. Schaal 1:19
Een miniatuur van de lijkwagen die Sayers & Scovill Company (VS) in 1938 maakte op het chassis van de Cadillac Series 38-75.

Hoe gaan we om met de dood? Die vraag staat centraal bij Nederlands Uitvaart Museum Tot Zover. Kinderen kunnen samen met Kleine Hein het museum en de begraafplaats ontdekken.

Inspiratie tot nadenken

Meer weten over dood gaan en wat daarna komt? Museum Tot Zover is daarvoor het betere adres. Het enige echte Nederlandse uitvaartmuseum inspireert bij het denken over de dood. Tot Zover vertelt over de omgang met de dood aan de hand van de thema's Rituelen, Het lichaam, Rouw en herinnering en Memento mori. De collectie omvat onder meer haarschilderijen, dodenmaskers, kisten en urnen en miniatuurlijkwagentjes.

Kleine Hein

Kinderen kunnen samen met Kleine Hein het museum en de begraafplaats ontdekken. Aan de hand van vragen en opdrachten komen ze veel te weten over zaken als afscheid nemen, rouwen en rituelen van andere culturen.

Toegang

Museumkaart geldig

Nog geen Museumkaart?

Nog meer ontdekken