Openingstijden, adres & telefoonnummer

Vandaag open van 11:00 tot 17:00 uur

Openingstijden voor aankomende week
Dag Openingstijden
za - zo 11:00 - 17:00 uur
ma Gesloten
di - do 11:00 - 17:00 uur
Bekijk alle openingstijden
Middelbuurt 3
8319 AB Schokland
Route plannen Route plannen

0527 - 76 06 30

Museum Schokland
Museum Schokland van bovenaf
Kinderen krijgen een workshop
Ga op expeditie
Bezoekers bekijken de vaste tentoonstelling
Bezoek de vaste tentoonstellingen over dit unieke stukje Nederland

Schokland is een verlaten eiland in een weids, vlak landschap. Een haven op het droge, waar ooit de Zuiderzee heer en meester was. Jonge bezoekers kunnen zelf aan de slag als archeoloog of dijkbouwer.

Uniek

Een uniek stukje Nederland dat niet voor niets in 1995 als eerste Nederlandse erfgoed de titel UNESCO-werelderfgoed ontving. Centraal op het voormalige eiland ligt Museum Schokland. De houten zeewering is al van ver te zien en de karakteristieke kerk bij het museum is een baken in het nieuwe land.

Start je reis in Museum Schokland

Het museum is de perfecte startplek om het voormalige eiland te ontdekken. Wanneer je door het museum loopt maak je een tijdreis; vanaf het ontstaan in de voorlaatste ijstijd tot aan de drooglegging van de Noordoostpolder. Het museum vertelt het verhaal van 10.000 jaren leven met water. Uniek zijn de 4000 jaar oude voetafdrukken die tot de vaste tentoonstelling behoren. Zij behoren tot de oudste voetafdrukken van Europa.

Voor jong en oud

Zowel binnen als buiten is er bij het museum van alles te zien en te beleven! Het museum gaat buiten, op de terp, verder met de Museumkerk, de IJsloper en de museumtuin. Voor jonge bezoekers is er ook van alles te beleven. Ze kunnen hun kennis testen over ijstijddieren, aan de slag als dijkbouwer of buiten steentjes zoeken in de zandbak.

Toegang

Museumkaart geldig

Nog geen Museumkaart?

Faciliteiten

  • Restaurant
  • Rolstoeltoegankelijk
  • Drinken
  • Parkeergelegenheid voor auto's
  • Museumwinkel
Meer informatie op de museumsite
4000 jaar oude voetafdrukken

Pronkstukken van Museum Schokland

In de vaste tentoonstelling van het museum vindt je voetafdrukken van zeker 4000 jaar oud. Zij behoren tot de oudste voetafdrukken van Europa. Ook vind je in het museum het beeld 'Geen weg terug'.

Nog meer ontdekken