Openingstijden, adres & telefoonnummer

Vandaag gesloten

Openingstijden voor aankomende week
Dag Openingstijden
di - vr 11:00 - 17:00 uur
za (Koningsdag) 11:00 - 17:00 uur
zo 11:00 - 17:00 uur
Bekijk alle openingstijden
St. Agathaplein 1
2611 HR Delft
Route plannen Route plannen

015 - 26 02 358

Museum Prinsenhof Delft
Je vindt Museum Prinsenhof Delft in het prachtige voormalige Sint-Agathaklooster
Leer alles over het leven van Willem van Oranje, zijn dramatische dood en zijn nalatenschap. De 'plaats delict' is hier: de befaamde moordhal met de kogelgaten
Delfts Blauw is een magisch product en een wereldwijd icoon
In de vaste collectiepresentatie 'Delftse Meesters' hangen topstukken uit de periode waarin Delft en Nederland opbloeide. Hieruit volgde een heleboel talentvolle kunstenaars uit de 16e en 17e eeuw.
In februari 2024 openden wij onze nieuwe tentoonstelling 'Pioniers in Keramiek'. De tentoonstelling toont topstukken uit de collectie historisch aardewerk zij aan zij met werk van hedendaagse makers.

Delft kennen we van Willem van Oranje, Delfts Blauw en Delftse Meesters. Museum Prinsenhof laat zien hoe de Delftenaren met creativiteit en vernuft hebben bijgedragen aan de ontwikkeling van ons land.

3 thema's

Het museum schenkt ruim aandacht aan 3 iconische thema’s waaraan Delft zijn nationale betekenis en zijn internationale bekendheid te danken heeft: Willem van Oranje, Delfts Blauw en Delftse Meesters.

Willem van Oranje

In Museum Prinsenhof Delft vond één van de belangrijkste gebeurtenissen uit de Nederlandse geschiedenis plaats: de moord op Willem van Oranje in 1584. In het museum maak je kennis met Willem van Oranje. Je leert alles over zijn leven, zijn dramatische dood en zijn nalatenschap. Ook de plek waar hij vermoord werd, is te zien in de befaamde moordhal met de kogelgaten in de muur.

Delfts Blauw

In een poging het wereldberoemde Chinese blauw-witte porselein na te maken is Delfts Blauw ontstaan. Inmiddels is het een wereldwijd icoon. In het museum ontdek je de geheimen van dit succes, terwijl je je waant tussen de meest schitterende en unieke Delfts Blauwe meesterwerken.

Delftse Meesters

Het museum biedt een overzicht van de meest toonaangevende Delftse Meesters aan de hand van 9 verschillende genres: van portretten tot historiestukken en van zilverwerk tot stadsgezichten. In het museum ontdek je het inspirerende artistieke klimaat in de stad.

Inspirerend

Je reist door het rijke verleden en de kunst en cultuur van Delft, die van de stad tot op de dag van vandaag zo’n inspirerende en belangwekkende plek maken.

Toegang

Museumkaart geldig

Nog geen Museumkaart?

Faciliteiten

  • Museumwinkel
  • Drinken
  • Parkeergelegenheid voor auto's
Meer informatie op de museumsite

Nog meer ontdekken