Openingstijden, adres & telefoonnummer

Vandaag open van 11:00 tot 17:00 uur

Openingstijden voor aankomende week
Dag Openingstijden
za - zo 11:00 - 17:00 uur
ma Gesloten
di - do 11:00 - 17:00 uur
Bekijk alle openingstijden
Veghelsedijk 25
5401 PB Uden
Route plannen Route plannen

0413 - 26 34 31

Museum Krona aan de rand van Uden
Museum Krona aan de rand van Uden
Het klooster van de Birgittijnse Abdij Maria Refugie
Het klooster van de Birgittijnse Abdij Maria Refugie
De kruidentuin vol met geneeskrachtige planten
De kruidentuin vol met geneeskrachtige planten

Met kunst, klooster en kruidentuin vertelt Museum Krona religieuze verhalen. In het eeuwenoude, deels bewoonde abdijcomplex vind je een van de mooiste collecties religieuze kunst van Nederland.

Krona is meer dan een museum

Het is een unieke plek in Uden waar je, al is het maar voor even, tot rust kunt komen. De brede kloostermuren geven je niet alleen toegang tot deze bijzondere, verstilde plek. Het geeft je ook toegang tot verhalen, die het bewoonde klooster, de unieke religieuze kunst en de steeds verrassende tentoonstellingen vertellen. Op deze plek ontmoeten oude meesters en hedendaagse kunst elkaar. Dit alles zet je aan het denken, zoals ook de rondleidingen, bijzondere lezingen en (familie)activiteiten dit doen.

Gastvrij genieten

Neem ook de tijd om de heerlijke lekkernijen te proeven, die geserveerd worden in het museumcafé de Refter en op het ruim opgezette terras van de prachtige kruidentuin. De perfecte plek om samen met je gezelschap even lekker de tijd te nemen en te genieten. Ook zonder museumbezoek kun je hier het hele jaar door terecht.

Toegang

Museumkaart geldig

Nog geen Museumkaart?

Faciliteiten

  • Museumwinkel
  • Rolstoeltoegankelijk
  • Drinken
  • Parkeergelegenheid voor auto's
Meer informatie op de museumsite
Johannes Claudius de Cock maakte virtuoze beeldsnijwerken. Dit verguld reliëf toont de Heilige Drie-Eenheid: Vader, Zoon en de Heilige Geest.

Reliëf met Heilige Drie-Eenheid en passiewerktuigen

Johannes Claudius de Cock (1667 - 1736) maakte virtuoze beeldsnijwerken. Dit verguld reliëf toont een voorstelling van de Heilige Drie-Eenheid: Vader, Zoon en de Heilige Geest. Maar het wordt vooral gekenmerkt door een imposante omlijsting, opgebouwd uit de passiewerktuigen van Christus.

Nog meer ontdekken