Opening hours, address and telephone number

Open today from 11:00 until 17:00

Opening hours next week
Day Opening hours
Fri - Sun 11:00 - 17:00
Mon Closed
Tue - Wed 11:00 - 17:00
Overview of opening hours
Veghelsedijk 25
5401 PB Uden
Plan route Plan route

0413 - 26 34 31

Museum Krona aan de rand van Uden
Museum Krona aan de rand van Uden
Het klooster van de Birgittijnse Abdij Maria Refugie
Het klooster van de Birgittijnse Abdij Maria Refugie
De kruidentuin vol met geneeskrachtige planten
De kruidentuin vol met geneeskrachtige planten

Met kunst, klooster en kruidentuin vertelt Museum Krona religieuze verhalen. In het eeuwenoude, deels bewoonde abdijcomplex vind je een van de mooiste collecties religieuze kunst van Nederland.

###Krona is meer dan een museum### Het is een unieke plek in Uden waar je, al is het maar voor even, tot rust kunt komen. De brede kloostermuren geven je niet alleen toegang tot deze bijzondere, verstilde plek. Het geeft je ook toegang tot verhalen, die het bewoonde klooster, de unieke religieuze kunst en de steeds verrassende tentoonstellingen vertellen. Op deze plek ontmoeten oude meesters en hedendaagse kunst elkaar. Dit alles zet je aan het denken, zoals ook de rondleidingen, bijzondere lezingen en (familie)activiteiten dit doen.

###Gastvrij genieten### Neem ook de tijd om de heerlijke lekkernijen te proeven, die geserveerd worden in het museumcafé de Refter en op het ruim opgezette terras van de prachtige kruidentuin. De perfecte plek om samen met je gezelschap even lekker de tijd te nemen en te genieten. Ook zonder museumbezoek kun je hier het hele jaar door terecht.

Access

Netherlands Museum Pass valid

Would you like to purchase a Netherlands Museum Pass?

Facilities

  • Museumwinkel
  • Rolstoeltoegankelijk
  • Drinken
  • Parkeergelegenheid voor auto's
More information on the museum website
Johannes Claudius de Cock maakte virtuoze beeldsnijwerken. Dit verguld reliëf toont de Heilige Drie-Eenheid: Vader, Zoon en de Heilige Geest.

Reliëf met Heilige Drie-Eenheid en passiewerktuigen

Johannes Claudius de Cock (1667 - 1736) maakte virtuoze beeldsnijwerken. Dit verguld reliëf toont een voorstelling van de Heilige Drie-Eenheid: Vader, Zoon en de Heilige Geest. Maar het wordt vooral gekenmerkt door een imposante omlijsting, opgebouwd uit de passiewerktuigen van Christus.

Discover more