Openingstijden, adres & telefoonnummer

Vandaag gesloten

Openingstijden voor aankomende week
Dag Openingstijden
di - vr Gesloten
za (Koningsdag) Gesloten
zo Gesloten
Bekijk alle openingstijden
Brugstraat 24-26
9711 HZ Groningen
Route plannen Route plannen

050 - 31 22 202

Canterhuis, Gotisch Huis en A-kerk in de Brugstraat, Groningen
Het Gotisch Huis en Canterhuis aan de Brugstraat in Groningen
Het Canterhuis en Gotisch Huis

Museum aan de A is de opvolger van het Noordelijk Scheepvaartmuseum. Museum aan de A is een museum van, voor en over Groningen en werkt aan de verhalen van Groningen en Groningers.

Van scheepvaart naar stad & provincie

Museum aan de A is de opvolger van het Noordelijk Scheepvaartmuseum, dat na 90 jaar definitief de koers verlegt. Van museum over de Noord-Nederlandse scheepvaart naar museum over de stad en provincie. Over het leven van de (buiten)gewone Groningers. Over successen én schaduwkanten. Van Rabenhaupts overwinning in 1672 tot de Groningse betrokkenheid bij slavernij. Het museum blijft ook verhalen over de Groninger scheepvaart vertellen. Want Groningen zonder scheepvaart zou Groningen niet zijn. Voor de transitie is nog een paar jaar nodig. Werk in uitvoering dus. Voor de liefhebber van een historische snack én de culturele en historische fijnproever: Museum aan de A is voor iedereen.

In verband met een komende verbouwing zijn er tijdelijk geen tentoonstellingen. Ook de vaste collectie is niet te zien. Meer informatie over onze evenementen vind je op onze website.

Toegang

Museumkaart geldig

Nog geen Museumkaart?

Faciliteiten

  • Drinken
  • Museumwinkel
Meer informatie op de museumsite

Nog meer ontdekken