Openingstijden, adres & telefoonnummer

Vandaag open tot 17:00 uur

Openingstijden voor aankomende week
Dag Openingstijden
do - di 09:30 - 17:00 uur
Bekijk alle openingstijden
Stadhouderslaan 37
2517 HV Den Haag
Route plannen Route plannen

070 - 33 81 338

Kids proof
Museon in Den Haag
One Planet in Den Haag
Voor kinderen is er genoeg te doen in Museon
Aanraken mag bij One Planet
Bezoekers in het museum
Ontdek de wereld en alles daarbuiten

Bij Museon-Omniversum draait alles om de aarde, de mens en een duurzame toekomst. Verwonder je over de schoonheid van onze planeet in de Dome. Leer alles over de 17 Duurzame Ontwikkelingsdoelen van de VN in de interactieve Expo. En maak kennis met creatieve oplossingen voor de toekomst in NOW!, waar je ook zelf in actie komt.

One Planet Dome

In de Dome zie je hoe prachtig de aarde is. In het enige koepeltheater in de Benelux bekijk je adembenemende grootbeeldfilms over natuur, cultuur en wetenschap. Op een scherm in de vorm van een halve bol, zo groot als een half voetbalveld. Met filmbeelden overal om je heen, lijkt het alsof je er zelf bij bent. Een subliem geluidssysteem maakt deze beleving nog intenser.

One Planet Expo

In de Expo leer je alles over de 17 Duurzame Ontwikkelingsdoelen van de Verenigde Naties. De VN willen deze doelen vóór 2030 bereiken om van de aarde een betere plek te maken. Met games, museale objecten, beeld en tekst doe je veel kennis op over de verschillende doelen. Beantwoord prikkelende vragen en ontdek welk type wereldburger jij bent.

One Planet NOW!

In het dynamische One Planet NOW! maak je kennis met slimme oplossingen voor een duurzame toekomst. Hoopgevende innovaties die de wereld eerlijker maken en zorgen dat hij leefbaar blijft. NOW! bestaat uit verschillende zones zoals Het Beweegplein, de Bouwplaats en het Future Food Lab. Ontwerpers, onderzoekers en ondernemers tonen hun creatieve initiatieven op thema’s die ons dagelijks bezighouden. Denk aan verantwoord shoppen, planet-proof koken en bio-based bouwen. Bekijk een tiny house, volg een workshop of kom debatteren in het Clubhuis. Er is van alles te doen. Voor jong én oud. Laat je verrassen, ga aan de slag en ontdek hoe je zelf het verschil maakt.

Toegang

Museumkaart geldig

Nog geen Museumkaart?

Faciliteiten

  • Restaurant
  • Rolstoeltoegankelijk
  • Drinken
  • Parkeergelegenheid voor auto's
  • Museumwinkel
Meer informatie op de museumsite

Nog meer ontdekken