Openingstijden, adres & telefoonnummer

Vandaag open van 11:00 tot 17:00 uur

Openingstijden voor aankomende week
Dag Openingstijden
ma Gesloten
di - za 11:00 - 17:00 uur
Bekijk alle openingstijden
Gasthuisstraaat 1
6981 CP Doesburg
Route plannen Route plannen

0313 - 47 14 10

Een foto van de voorkant van het Lalique Museum
Het Lalique Museum is gevestigd in 2 oude Rijksmonumenten in Doesburg.
Een vitrine met een glazen vaas met sierpatronen
De glaskunst van René Lalique is vervuld van symboliek en geheime details.

Het Lalique Museum is gevestigd in het hart van het historische centrum van Doesburg, vlakbij Arnhem. Het museum is gewijd aan de wereldberoemde Franse juwelen- en glaskunstenaar René Lalique (1860-1945). Naast de vaste collectie zijn met regelmaat tentoonstellingen te zien met kunstobjecten uit de periode van circa 1850-1950.

Glas- en juwelenkunst

Het Lalique Museum is gevestigd in een 3 oude Rijksmonumenten in Doesburg. De gidsen en diverse touchscreens in het museum geven je meer uitleg over en inzicht in de symboliek en de details die Lalique in zijn objecten heeft verwerkt. Het museum schenkt daarnaast aandacht aan de werken van tijdgenoten van René Lalique. Er zijn twee keer per jaar wisselende tentoonstellingen uit de art nouveau en art deco-periodes.

Het Lalique Museum beschikt over een stijlvol museumcafé waar bezoekers kunnen genieten van lekkere koffie, luxe gebak en een huisgemaakte lunch. Bij mooi/droog weer is tevens de bloemrijke stadstuin geopend. Gratis parkeerplaatsen en een bushalte bevinden zich op loopafstand van het museum. Het museum is helaas niet toegankelijk voor rolstoelgebruikers en mensen met een scootmobiel. Bezoekers met een rollator kunnen alleen de ruimtes op de begane grond bezoeken. Het Lalique Museum wordt uitgebreid met een riddergebouw uit 1286 De Commanderij. Doesburg is een gezellige Hanzestad.

Toegang

Museumkaart geldig

Nog geen Museumkaart?

Faciliteiten

  • Restaurant
  • Drinken
Meer informatie op de museumsite

Nog meer ontdekken