Opening hours, address and telephone number

Open today from 11:00 until 17:00

Opening hours next week
Day Opening hours
Fri - Sun 11:00 - 17:00
Mon Closed
Tue - Wed 11:00 - 17:00
Overview of opening hours
Gasthuisstraaat 1
6981 CP Doesburg
Plan route Plan route

0313 - 47 14 10

Een foto van de voorkant van het Lalique Museum
Het Lalique Museum is gevestigd in 2 oude Rijksmonumenten in Doesburg.
Een vitrine met een glazen vaas met sierpatronen
De glaskunst van René Lalique is vervuld van symboliek en geheime details.

Het Lalique Museum is gevestigd in het hart van het historische centrum van Doesburg, vlakbij Arnhem. Het museum is gewijd aan de wereldberoemde Franse juwelen- en glaskunstenaar René Lalique (1860-1945). Naast de vaste collectie zijn met regelmaat tentoonstellingen te zien met kunstobjecten uit de periode van circa 1850-1950.

Symboliek

Het Lalique Museum is gevestigd in een 2 oude Rijksmonumenten in Doesburg. De gidsen en diverse touchscreens in het museum geven je meer uitleg over en inzicht in de symboliek en de details die Lalique in zijn objecten heeft verwerkt. Het museum schenkt daarnaast aandacht aan de werken van tijdgenoten zoals Jan Toorop en Marc Chagall.

Het Lalique Museum beschikt over een stijlvol museumcafé waar bezoekers kunnen genieten van lekkere koffie, luxe gebak en een huisgemaakte lunch. Bij mooi/droog weer is tevens de bloemrijke stadstuin geopend. Gratis parkeerplaatsen en een bushalte bevinden zich op loopafstand van het museum. Het museum is helaas niet toegankelijk voor rolstoelgebruikers en mensen met een scootmobiel. Bezoekers met een rollator kunnen alleen de ruimtes op de begane grond bezoeken. In 2023 zal het Lalique Museum uitgebreid worden naar De Commanderij, waar iedereen het museum zal kunnen bezoeken.

Access

Netherlands Museum Pass valid

Would you like to purchase a Netherlands Museum Pass?

Facilities

  • Restaurant
  • Drinken
More information on the museum website
Broche uit Museum Lalique

Art-nouveau broche van Lalique

Zilveren broche met groen emaille in Franse art-nouveau stijl. Ontworpen door René Lalique en gemaakt tussen 1900 en 1905.

Discover more