Openingstijden, adres & telefoonnummer

Vandaag open van 10:00 tot 17:00 uur

Openingstijden voor aankomende week
Dag Openingstijden
do - zo 10:00 - 17:00 uur
ma Gesloten
di 10:00 - 17:00 uur
Bekijk alle openingstijden
Kasteel 4
5473 VA Heeswijk-Dinther
Route plannen Route plannen

0413 - 29 20 24

Kids proof
Kasteel heeswijk van bovenaf, een groot kasteel omringd met water en tuinen
Kasteel Heeswijk bestaat al bijna 1.000 jaar
Kinderen krijgen uitleg bij poppen met harnassen
Achterhaal achtergrondverhalen en interessante weetjes over het kasteel

Prominent in het bosrijke Brabantse land schittert het monumentale Kasteel Heeswijk, het Kasteel van Brabant. Het weerspiegelt bijna 1.000 jaar macht, trots en cultuur van de Brabantse elite.

Het kasteel is een Brabants kroonjuweel met een rijke geschiedenis. Reis terug naar plek waar men 1.000 jaar geleden bescherming vond tegen dieven en andere ongewenste mensen. Door de jaren heen is het kasteel bewoond door adel uit binnen en buitenland.

Veel verschillende bewoners

Door de vele honderden jaren heeft het kasteel meerdere eigenaren gehad. Elke familie zorgde ervoor dat het kasteel een uitstraling had van luxe en rijkdom. Het eindresultaat is een prachtig museum met een bijzondere collectie aan voorwerpen en kunst, gepresenteerd in luxe gedecoreerde kamers.

Met de auto

Volg de bruine toeristische borden Kasteel Heeswijk naar de gratis parkeerplaats aan de N279. Let op: Gebruik op Google Maps navigatie naar Parkeerplaats Kasteel Heeswijk. Boven op het viaduct bij de afslag Heeswijk-Dinther vanaf de N279 staan banners van Kasteel Heeswijk die de afslag naar de ventweg Kanaaldijk Noord aangeven. Een wandeling van 450 meter over de historische laan brengt je vervolgens naar de hoofdingang van het kasteel!

Toegang

Museumkaart geldig

Nog geen Museumkaart?

Faciliteiten

  • Drinken
  • Parkeergelegenheid voor auto's
  • Museumwinkel
Meer informatie op de museumsite
Een altaar in de berm

De kringloop van een altaar

Het altaar heeft jaren in de Sint-Janskathedraal gestaan. Uiteindelijk is het altaar in stukken en brokken teruggevonden in de decoratie van het kasteel. Hoe kwam dat daar? En wat is er nu mee gedaan? Ontdek het bijzondere verhaal van dit altaar in Kasteel Heeswijk.

Nog meer ontdekken