Openingstijden, adres & telefoonnummer

Vandaag gesloten

Openingstijden voor aankomende week
Dag Openingstijden
di - vr 10:00 - 17:00 uur
za - zo 12:00 - 17:00 uur
Bekijk alle openingstijden
Raadhuisplein 1-2
5141 KG Waalwijk
Route plannen Route plannen

0416 - 33 27 38

Het Schoenenkwartier in Waalwijk
Binnen in het museum

In het centrum van Waalwijk, aan het Raadhuisplein, hartje Langstraat, staat het Krophollercomplex, een rijksmonument, gebouwd in de jaren 30, naar het ontwerp van de Nederlandse architect Alexander Kropholler (1881-1973). Het is in diverse opzichten een unieke creatie, zowel van binnen als van buiten.

Langstraat

De Langstraat was in de eerste helft van de vorige eeuw hét hoofdkwartier voor schoenen en leer in Nederland. Leer en schoenen zit de bevolking in de genen. Zij hebben er in de geschiedenis voor eeuwig ‘kwartier gemaakt’. Het Schoenenkwartier is daar elke dag een bevestiging van.

Verbinding

Het museum verbindt op interactieve wijze het heden met het verleden en de toekomst van de leer- en schoenenindustrie. Het heeft een vaste opstelling van een selectie van de collectie van meer dan 13.000 schoenen en 7.000 objecten en inspirerende wisseltentoonstellingen in een prijswinnend gebouw.

3 pijlers

Het Schoenenkwartier rust op 3 pijlers: het museum, het Kenniscentrum en de Maaklabs. Deze componenten maken het Schoenenkwartier tot een unieke plek waar jong en oud kan ontdekken, bewonderen en vooral ook doen!

Toegang

Museumkaart geldig

Nog geen Museumkaart?

Nog meer ontdekken