Openingstijden, adres & telefoonnummer

Vandaag open van 11:00 tot 16:30 uur

Openingstijden voor aankomende week
Dag Openingstijden
di - zo 11:00 - 17:00 uur
Bekijk alle openingstijden
Pierre Cuypersstraat 1
6041 XG Roermond
Route plannen Route plannen

0475 - 35 91 02

Het Cuypershuis in Roermond
Het Cuypershuis in Roermond gevestigd in het oude woonhuis van Pierre Cuypers. Het rode beeld op het voorplein van het Cuypershuis is ontworpen door Maurice Mentjens.
Welkomstruimte
Wie het Cuypershuis binnentreedt, stapt in de wereld van een man die met zijn tomeloze werklust en ambitie de bekendste architect van Nederland werd.
De binnenkant van het museum
Het museum heeft een winkel en café.

Het Cuypershuis vertelt over architect en vormgever Pierre Cuypers, zijn ambitie, visie en bedrijvigheid. De presentatie in het museum laat je ontdekken hoe Cuypers met zijn persoonlijkheid, ambitie en moderne ondernemersgeest het klaarspeelde vele grote opdrachten binnen te halen én uit te voeren.

De bedrijvigheid in het bijzondere gebouw - voormalig woon- en werkplaats van Pierre Cuypers - is zicht- en voelbaar, waardoor een bezoek een onvergetelijke en inspirerende ervaring is.

Toegang

Museumkaart geldig

Nog geen Museumkaart?

Faciliteiten

  • Rolstoeltoegankelijk
  • Drinken
  • Parkeergelegenheid voor auto's
  • Museumwinkel
Meer informatie op de museumsite

Triomfkruis

In het huidige museumgebouw werd bijna 100 jaar lang gewerkt aan vele kerken en opdrachten. In het bedrijf werden architectuurontwerpen gemaakt én alles wat met de aankleding van de gebouwen te maken had.

Nog meer ontdekken