Opening hours, address and telephone number

Open today from 11:00 until 17:00

Opening hours next week
Day Opening hours
Sat - Sun 11:00 - 17:00
Mon Closed
Tue - Thu 11:00 - 17:00
Overview of opening hours
Pierre Cuypersstraat 1
6041 XG Roermond
Plan route Plan route

0475 - 35 91 02

Het Cuypershuis in Roermond
Het Cuypershuis in Roermond gevestigd in het oude woonhuis van Pierre Cuypers. Het rode beeld op het voorplein van het Cuypershuis is ontworpen door Maurice Mentjens.
Welkomstruimte
Wie het Cuypershuis binnentreedt, stapt in de wereld van een man die met zijn tomeloze werklust en ambitie de bekendste architect van Nederland werd.
De binnenkant van het museum
Het museum heeft een winkel en café.

Het Cuypershuis vertelt over architect en vormgever Pierre Cuypers, zijn ambitie, visie en bedrijvigheid. De presentatie in het museum laat je ontdekken hoe Cuypers met zijn persoonlijkheid, ambitie en moderne ondernemersgeest het klaarspeelde vele grote opdrachten binnen te halen én uit te voeren

De bedrijvigheid in het bijzondere gebouw - voormalig woon- en werkplaats van Pierre Cuypers - is zicht- en voelbaar, waardoor een bezoek een onvergetelijke en inspirerende ervaring is.

Access

Netherlands Museum Pass valid

Would you like to purchase a Netherlands Museum Pass?

Facilities

  • Rolstoeltoegankelijk
  • Drinken
  • Parkeergelegenheid voor auto's
  • Museumwinkel
More information on the museum website

Triomfkruis

In het huidige museumgebouw werd bijna 100 jaar lang gewerkt aan vele kerken en opdrachten. In het bedrijf werden architectuurontwerpen gemaakt én alles wat met de aankleding van de gebouwen te maken had.

Discover more