Openingstijden, adres & telefoonnummer

Vandaag open van 10:00 tot 17:00 uur

Openingstijden voor aankomende week
Dag Openingstijden
wo - za 10:00 - 17:00 uur
zo 12:00 - 17:00 uur
ma Gesloten
Bekijk alle openingstijden
Voorstraat 56
8861 BM Harlingen
Route plannen Route plannen

0517 - 41 36 58

Voorgevel van het Hannemahuis, Voorstraat 56 in Harlingen
Granida en Daifilo, Jacob Backer (1640)
Reconstructie van de kunsthandel van Henricus Antonius Baur en zijn zoon Nicolaas zoals deze rond 1816 in de Voorstraat in Harlingen was gevestigd.
Het miniatuurhuis van Daan Hensens, te zien in de topstukkenzaal van het Hannemahuis.
Meerkleurige tegel met een portret van een vrouw met molensteenkraag (Harlingen, 1620).
Beeld van een vrouw van Harlinger aardewerk geschilderd omstreeks 1780 door Jan Eelkes Kronenburg. Bruikleen Ottema-Kingma Stichting.
Tegeltableau met de walvisvaarder ‘de Jonge Boom’ omstreeks 1770 geschilderd door de Harlinger tegelschilder Pals Karsten.

In het Hannemahuis staat de geschiedenis van Harlingen centraal. Beleef hoe de laatste walvisvaarder vastliep in het poolijs en ervaar in de stokerij hoe in 1760 jenever werd gemaakt.

Historie

Het Hannemahuis is een van de oudste huizen in de Harlinger binnenstad en sinds 1957 het onderkomen van Gemeentemuseum Het Hannemahuis. De geschiedenis, met onder meer walvisvaart en jenever, staat hier centraal.

Beleving

Het Hannemahuis is een leuk uitje voor jong en oud. Monster aan op de scheepvaartafdeling. Ervaar in de stokerij hoe jenever werd gemaakt. En ontdek hoe Harlinger aardewerktegels uitgroeiden tot een befaamd exportproduct. Bewonder ook het flonkerende zilversmeedwerk van Harlinger ambachtslieden. En vraag in de kunsthandel uit 1816 advies over de aankoop van een 17e-eeuws schilderij!

Toegang

Museumkaart geldig

Nog geen Museumkaart?

Faciliteiten

  • Parkeergelegenheid voor auto's
  • Museumwinkel
Meer informatie op de museumsite

Nog meer ontdekken