Openingstijden, adres & telefoonnummer

Vandaag open tot 17:00 uur

Openingstijden voor aankomende week
Dag Openingstijden
do - vr 11:00 - 17:00 uur
za - zo 13:00 - 17:00 uur
ma Gesloten
di 11:00 - 17:00 uur
Bekijk alle openingstijden
Felling 6
8912 CG Leeuwarden
Route plannen Route plannen

0511 - 53 94 20

Het Fries Landbouwmuseum in Goutum
Het Fries Landbouwmuseum in Goutum
Een historische tractor
Een historische tractor
Een vierluik van het Friese landschap
Een vierluik van het Friese landschap

Sinds mensenheugenis houden Friese boeren vee en bewerken ze het land. Het Fries Landbouwmuseum bewaart en toont de waardevolle sporen die al die landbouwactiviteiten hebben nagelaten.

Friese boerengeschiedenis

Het Fries Landbouwmuseum is gevestigd in een prachtige Rijksmonumentale boerderij ten zuiden van Leeuwarden, op de grens van stad en platteland. De bezoeker maakt op een levendige manier kennis met tweeduizend jaar geschiedenis van de akkerbouw, de veeteelt, de zuivelindustrie, de landbouwmechanisatie, de cultuur en de boerderij als kathedraal van het landschap. Daarmee is het museum uniek in Nederland.

Impact

In het Fries Landbouwmuseum beleef je de impact die de landbouw had en heeft op de cultuur, de economie, het landschap en het platteland. Samen met het ontstaan van de coöperatieve en particuliere industrie ontstond een ontwikkeling die Friesland typeert en die als voorbeeld dient in de hele wereld. Maak kennis met de leef-, werk- en woonomstandigheden van de boer tijdens verschillende perioden en bedenk dat ze 24/7 bezig zijn om ons dagelijks van ons voedsel te voorzien.

Toegang

Museumkaart geldig

Nog geen Museumkaart?

Faciliteiten

  • Museumwinkel
  • Rolstoeltoegankelijk
  • Drinken
  • Parkeergelegenheid voor auto's
Meer informatie op de museumsite

Fries landschap uit 1805 op behangsel

In het Fries Landbouwmuseum hangt een zeldzame schildering van een Fries landschap uit 1805. Het zijn 6 grote behangsels van Aldert Jacobs van der Poort. Na diverse omzwervingen en aanpassingen behoren ze nu tot één van de pronkstukken van het museum.

Nog meer ontdekken