Opening hours, address and telephone number

Open today until 17:00

Opening hours next week
Day Opening hours
Mon Closed
Tue - Fri 11:00 - 17:00
Sat 13:00 - 17:00
Overview of opening hours
Felling 6
8912 CG Leeuwarden
Plan route Plan route

0511 - 53 94 20

Het Fries Landbouwmuseum in Goutum
Het Fries Landbouwmuseum in Goutum
Een historische tractor
Een historische tractor
Een vierluik van het Friese landschap
Een vierluik van het Friese landschap

Sinds mensenheugenis houden Friese boeren vee en bewerken ze het land. Het Fries Landbouwmuseum bewaart en toont de waardevolle sporen die al die landbouwactiviteiten hebben nagelaten.

Friese boerengeschiedenis

Het Fries Landbouwmuseum is gevestigd in een prachtige Rijksmonumentale boerderij ten zuiden van Leeuwarden, op de grens van stad en platteland. De bezoeker maakt op een levendige manier kennis met tweeduizend jaar geschiedenis van de akkerbouw, de veeteelt, de zuivelindustrie, de landbouwmechanisatie, de cultuur en de boerderij als kathedraal van het landschap. Daarmee is het museum uniek in Nederland.

Impact

In het Fries Landbouwmuseum beleef je de impact die de landbouw had en heeft op de cultuur, de economie, het landschap en het platteland. Samen met het ontstaan van de coöperatieve en particuliere industrie ontstond een ontwikkeling die Friesland typeert en die als voorbeeld dient in de hele wereld. Maak kennis met de leef-, werk- en woonomstandigheden van de boer tijdens verschillende perioden en bedenk dat ze 24/7 bezig zijn om ons dagelijks van ons voedsel te voorzien.

Access

Netherlands Museum Pass valid

Would you like to purchase a Netherlands Museum Pass?

Facilities

  • Museumwinkel
  • Rolstoeltoegankelijk
  • Drinken
  • Parkeergelegenheid voor auto's
More information on the museum website

Fries landschap uit 1805 op behangsel

In het Fries Landbouwmuseum hangt een zeldzame schildering van een Fries landschap uit 1805. Het zijn 6 grote behangsels van Aldert Jacobs van der Poort. Na diverse omzwervingen en aanpassingen behoren ze nu tot één van de pronkstukken van het museum.

Discover more