Openingstijden, adres & telefoonnummer

Vandaag open van 11:00 tot 17:00 uur

Openingstijden voor aankomende week
Dag Openingstijden
wo - zo 11:00 - 17:00 uur
ma Gesloten
Bekijk alle openingstijden
Groot Heiligland 62
2011 ES Haarlem
Route plannen Route plannen

023 - 51 15 775

Frans Hals Museum, Groot Heiligland 62, Haarlem
Het Frans Hals Museum aan het Groot Heiligland in Haarlem
In het Frans Hals Museum ontdek je oude, moderne en hedendaagse kunst
Ontmoet 16de en 17de-eeuwse, moderne en hedendaagse kunst.
Het Frans Hals Museum is het kunstmuseum van Haarlem.

Het Frans Hals Museum is het kunstmuseum van Haarlem. Hier vind je de grootste collectie schilderijen van Frans Hals ter wereld. Ontmoet 16e en 17e-eeuwse, moderne en hedendaagse kunst in twee schitterende historische gebouwen in de oude binnenstad van Haarlem.

Ontmoet oude, moderne en hedendaagse kunst

Het Frans Hals Museum is het kunstmuseum van Haarlem. Hier vind je de grootste collectie schilderijen van Frans Hals ter wereld naast werk van andere beroemde Haarlemse kunstenaars zoals Judith Leyster, Cornelis van Haarlem en Jacob van Ruysdael. Maar je ontdekt er ook een rijke verzameling kunst van 1880 tot nu, waaronder werk van Piet Mondriaan, Charley Toorop, en Rineke Dijkstra. Ontmoet 16e en 17e-eeuwse, moderne en hedendaagse kunst in twee schitterende historische gebouwen in de oude binnenstad van Haarlem.

Frans Hals

Frans Hals behoort met Rembrandt en Vermeer tot de meest beroemde en vernieuwende schilders van de Hollandse 17de eeuw. Zijn vlot geschilderde, levendige portretten van échte mensen inspireren al eeuwenlang bezoekers én andere kunstenaars. Bekende moderne kunstenaars zoals Manet en Van Gogh reisden zelfs naar Haarlem om zijn groepsportretten van schutters en regenten te bewonderen.

2x kunst kijken

Je vindt het Frans Hals Museum op twee historische locaties in de oude binnenstad van Haarlem.

Aan het Groot Heiligland ligt het 17e-eeuwse oude mannenhuis met sfeervolle museumzalen, intieme regentenkamers, een 18e-eeuws poppenhuis en een prachtige binnentuin. Hier zie je naast de beroemde schilderijen van Frans Hals ook andere oude, moderne en hedendaagse kunst. Waan je even terug in de tijd op de plek waar Frans Hals zelf ook moet hebben rondgelopen.

HAL – tentoonstellingen moderne en hedendaagse kunst

Aan de Grote Markt, in de 17de-eeuwse Vleeshal, organiseert het Frans Hals Museum regelmatig tentoonstellingen met moderne en hedendaagse kunst.

Beide locaties liggen zo’n 7 minuten lopen van elkaar en je bezoekt ze met hetzelfde entreebewijs.

Toegang

Museumkaart geldig

Nog geen Museumkaart?

Faciliteiten

  • Museumwinkel
  • Restaurant
  • Drinken
Meer informatie op de museumsite

Nog meer ontdekken