Openingstijden, adres & telefoonnummer

Vandaag open van 09:00 tot 17:00 uur

Openingstijden voor aankomende week
Dag Openingstijden
ma - za 09:00 - 17:00 uur
Bekijk alle openingstijden
Paulus Potterstraat 8
1071 CZ Amsterdam
Route plannen Route plannen

020 - 30 55 300

Het Diamant Museum in Amsterdam
Het Diamant Museum in Amsterdam
De wereld van geld
Skelethoofd volledig afgewerkt met diamanten
Ontdek de geschiedenis van de diamantindustrie in Amsterdam en omgeving

Het Diamant Museum Amsterdam neemt je mee op een reis die 3 miljard jaar geleden begon onder het aardoppervlak. Dring door tot in een koolstofatoom en bekijk ’s werelds kleinst geslepen diamant.

Diamantgeschiedenis

Laat je betoveren door glinsterende edelstenen en ontdek 400 jaar diamantgeschiedenis in het enige diamantmuseum van Europa. Ontmoet de specialisten die een ruwe steen omvormen tot een sprankelend juweel, leer zelf een echte diamant van imitatie te onderscheiden en bekijk wereldberoemde en zeldzame diamanten van over de hele wereld.

Diamanten en sieraden

Het Diamant Museum, gelegen in het hart van het Amsterdam op een steenworp afstand van het Rijksmuseum en het Van Gogh Museum, is een must voor iedereen die geïnteresseerd is in diamanten en sieraden. De tentoonstelling gaat terug in de tijd en legt uit hoe de diamanten worden gevormd en verwerkt. Je ontdekt er hoe de passie van de mens voor diamanten zich heeft ontwikkeld en welke rol macht en rijkdom hierin spelen. Zo heeft het Diamant Museum Amsterdam een prachtige historische collectie met replica’s van tiara's en kronen.

Permanente collectie

Daarnaast is er een unieke permanente collectie met beroemde stukken zoals de het Katana zwaard (Japans) van Murano glas met 1967 diamanten en 494 robijnen, de kleinste diamant ooit geslepen, en de Diamond Ape Skull. Deze schedel bevat 17.000 briljante diamanten en is geïnspireerd op de met diamanten ingelegde menselijke schedel van Damien Hirst.

Toegang

Museumkaart geldig

Nog geen Museumkaart?

Faciliteiten

  • Museumwinkel
  • Parkeergelegenheid voor auto's
Meer informatie op de museumsite

Nog meer ontdekken