Opening hours, address and telephone number

Open today until 17:00

Opening hours next week
Day Opening hours
Mon - Sat 09:00 - 17:00
Overview of opening hours
Paulus Potterstraat 8
1071 CZ Amsterdam
Plan route Plan route

020 - 30 55 300

Het Diamant Museum in Amsterdam
Het Diamant Museum in Amsterdam
De wereld van geld
Skelethoofd volledig afgewerkt met diamanten
Ontdek de geschiedenis van de diamantindustrie in Amsterdam en omgeving

Het Diamant Museum Amsterdam neemt je mee op een reis die 3 miljard jaar geleden begon onder het aardoppervlak. Dring door tot in een koolstofatoom en bekijk ’s werelds kleinst geslepen diamant.

Diamantgeschiedenis

Laat je betoveren door glinsterende edelstenen en ontdek 400 jaar diamantgeschiedenis in het enige diamantmuseum van Europa. Ontmoet de specialisten die een ruwe steen omvormen tot een sprankelend juweel, leer zelf een echte diamant van imitatie te onderscheiden en bekijk wereldberoemde en zeldzame diamanten van over de hele wereld.

Diamanten en sieraden

Het Diamant Museum, gelegen in het hart van het Amsterdam op een steenworp afstand van het Rijksmuseum en het Van Gogh Museum, is een must voor iedereen die geïnteresseerd is in diamanten en sieraden. De tentoonstelling gaat terug in de tijd en legt uit hoe de diamanten worden gevormd en verwerkt. Je ontdekt er hoe de passie van de mens voor diamanten zich heeft ontwikkeld en welke rol macht en rijkdom hierin spelen. Zo heeft het Diamant Museum Amsterdam een prachtige historische collectie met replica’s van tiara's en kronen.

Permanente collectie

Daarnaast is er een unieke permanente collectie met beroemde stukken zoals de het Katana zwaard (Japans) van Murano glas met 1967 diamanten en 494 robijnen, de kleinste diamant ooit geslepen, en de diamant Ape Skull. Deze schedel bevat 17.000 briljante diamanten en is geïnspireerd op de met diamanten ingelegde menselijke schedel van Damien Hirst.

Access

Netherlands Museum Pass valid

Would you like to purchase a Netherlands Museum Pass?

Facilities

  • Museumwinkel
  • Parkeergelegenheid voor auto's
More information on the museum website
Gorillaschedel vol diamanten

Gorillaschedel

De Diamanten Apenschedel is één van de topstukken van het Diamant Museum Amsterdam. Dit bijzondere werk is geïnspireerd op de wereldberoemde diamanten schedel "For the Love of God" van Damien Hirst. Deze apenschedel is gezet met meer dan 17.000 briljante diamanten

Discover more