Nieuwe logo Datevermaak

Datevermaak

De kunst van het daten

  • Het museum als datelocatie

    Lisa, Timo en Lieke zijn 3 vrienden uit Amsterdam die zich staande proberen te houden in de liefdesjungle. In hun podcast 'Datevermaak' testen ze verschillende musea als datelocatie. Luister mee voor de leukste tips voor jouw volgende museumbezoek - of museumdate! - met de Museumkaart.

    Luister de laatste aflevering

Podcast Datevermaak

In de tweewekelijkse podcast Datevermaak zoeken Timo, Lisa en Lieke uit wat daten in anno nu betekent. Want we zijn allemaal op zoek naar die éne persoon om oud mee te worden. We gaan massaal op date en swipen ons een slag in de rondte. Waarom is daten eigenlijk zo ingewikkeld? En, kun je er beter in worden?

Naar de podcast

Eindeloos ontdekken

Wil je net zoals Timo, Lisa en Lieke ook onbeperkt toegang tot meer dan 400 musea? Kom een jaar lang eindeloos ontdekken met de Museumkaart. Voor een uitgebreid museumbezoek in je vakantie of voor een snelle cultuursnack in je lunchpauze. Of natuurlijk een museumdate! Nu besteld, binnen 5 dagen in huis.

Bestel je Museumkaart

Museumlocatie 1: Naturalis in Leiden

In deze aflevering van Datevermaak test Timo Naturalis in Leiden als datelocatie. Hij bezoekt onder andere de romantische kamer van verleiding. Hij ontdekt hier wat planten en dieren op het gebied van de liefde in de aanbieding hebben. Luister mee voor de leukste tips voor jouw volgende museumbezoek (of museumdate!) met de Museumkaart. Het item over het museum beluister je vanaf 26.48 min. Je vindt de podcast op Spotify en Google Podcasts.

Luister de aflevering
Zaal verleiding

Naturalis in Leiden        Koen Mol

Museumlocatie 2: Kasteel de Haar vlakbij Utrecht

In deze aflevering van Datevermaak test Lisa een kasteel als datelocatie. Namelijk Kasteel de Haar! Benieuwd naar de ‘slaapkamergeheimen’ van de beroemde kasteelgasten? Of struin je liever door de prachtige kasteeltuinen? Luister mee voor de leukste tips voor jouw volgende museumbezoek (of museumdate!) met de Museumkaart. Het item over het museum beluister je vanaf 18.50 min. Je vindt de podcast op Spotify en Google Podcasts.

Luister de aflevering
Kasteel de Haar Datevermaak

Kasteel de Haar        

Museumlocatie 3: Huis Marseille in Amsterdam

In deze aflevering van Datevermaak testen Lisa en Timo een pareltje onder de fotografiemusea: Huis Marseille. Dé favoriete datelocatie van Lisa! Benieuwd waarom? Luister mee voor de leukste tips voor jouw volgende museumbezoek (of museumdate!) met de Museumkaart. Het item over het museum beluister je vanaf 21.23 min. Je vindt de podcast op Spotify en Google Podcasts.

Luister de aflevering
Ingang van Huis Marseille

Huis Marseille in Amsterdam        

Museumlocatie 4: Museum de Gevangenpoort in Den Haag

In deze aflevering van Datevermaak test Lisa Museum de Gevangenpoort als datelocatie. Een middeleeuwse gevangenis in hartje Den Haag. Ontdek alles over de beroemde gevangenen, strafmaatregelen én ontsnappingen. Luister mee voor de leukste tips voor jouw volgende museumbezoek (of museumdate!) met de Museumkaart. Het item over het museum beluister je vanaf 43.10 min. Je vindt de podcast op Spotify en Google Podcasts.

Luister de aflevering
De ridderkamer van Cornelis de Witt

Museum de Gevangenpoort        

Op zoek naar een leuke datelocatie bij jou in de buurt?

Zoek hier een leuk museum of speciale tentoonstelling uit en verras je date!

Bekijk hier de musea en tentoonstellingen
Man en vrouw in oud klederdracht staan voor een van de vorstelijke treinwagons.