Chabot Museum

Kunsthistoricus Carla Hendriks leidt rond

Donderdag 14 december van 14 tot 15 uur

Rondleiding

Meer weten en meer zien? Ga mee met de rondleiding van kunsthistoricus Carla Hendriks op 29 november of 14 december. Je komt alles te weten over het museum en de tentoonstellingen Het leven als kunst van Werner Berg en Rêves en Ligne van Rozemarijn Westerink.

Werner Berg

Het levensverhaal van kunstenaar Werner Berg (1904-1981) laat zich lezen als een roman. Alle ingrediënten zijn aanwezig: een getalenteerde hoofdpersoon met diepe zielenroerselen die het bruisende leven van de grote steden achter zich laat, een grote liefde én een onmogelijke liefde, twee wereldoorlogen en een schilderachtig decor van het afgelegen gebergte in Karinthië. Hier woont en werkt hij vanaf zijn 26e als boer en als kunstenaar.

Expressionist

Berg geldt als een belangrijke Oostenrijkse expressionist. Al vroeg maakt hij kennis met onder andere Emil Nolde, wiens werk hij bewondert. In schilderijen en houtsneden met thema’s uit zijn werk- en woonomgeving ontwikkelt hij een heel eigen stijl. Een selectie uit zijn werk is nu voor het eerst in Nederland te zien, in samenwerking met het Werner Berg Museum in het Oostenrijkse Bleiburg.

Rozemarijn Westerink

Bij een bezoek aan Rotterdam in 1965 omschreef Werner Berg het bekende beeld De verwoeste stad van Ossip Zadkine als ‘misschien wel het enige geldige monument van onze tijd'. Precies 70 jaar geleden werd het in Rotterdam onthuld. Rozemarijn Westerink (1982) won de Open Call die ter gelegenheid hiervan werd gelanceerd door de Ambassade van Nederland en Musée Zadkine in Parijs. De stopmotion animatie Rêves en Ligne reist nu door naar het Chabot Museum.

Praktisch

De rondleiding bijwonen kost € 5, exclusief de entreeprijs. Graag reserveren, dat kan via de link op deze pagina.

Bezoekersinformatie

Toegang

Met Museumkaart € 5

Let op: vooraf reserveren is nodig

Datum & tijd

Donderdag 14 december van 14 tot 15 uur

Locatie

Chabot Museum

Museumpark 11
3015 CB Rotterdam
Route plannen Route plannen

010 - 43 63 713

Vandaag open van 11:00 tot 17:00 uur

Openingstijden voor aankomende week
Dag Openingstijden
za 11:00 - 17:00 uur
zo 12:00 - 17:00 uur
ma Gesloten
di - do 11:00 - 17:00 uur
Bekijk alle openingstijden

Nog meer ontdekken