Openingstijden, adres & telefoonnummer

Vandaag open van 10:00 tot 17:00 uur

Openingstijden voor aankomende week
Dag Openingstijden
di - za 10:00 - 17:00 uur
zo Gesloten
Bekijk alle openingstijden
Bovenstraatweg 10A
8096 PE Oldebroek
Route plannen Route plannen

0525 - 63 14 57

Klederdrachtgroep Veluws Schoon geeft klederdrachtpresentaties in Boerderijmuseum ‘de Bovenstreek’.
Veluwse klederdrachten zijn te bewonderen in en rond het museum
Dieren in het museum
Op de laatste zaterdag van februari is de Sprokkelmarkt. Bezoekers van het boerderijmuseum kunnen dan boerengerechten bij elkaar sprokkelen
Op het museumerf maak je kennis met oude ambachten en boerengebruiken

In het boerenleven is in de laatste eeuw veel veranderd. Wil je zien hoe in vroeger tijden op de Veluwe werd gewerkt, geoogst en geleefd, kom dan naar Boerderijmuseum De Bovenstreek.

In Boerderijmuseum De Bovenstreek maak je kennis met het leven op de boerderij zoals dat jaren geleden was. De boerderij bestaat uit een woongedeelte, met de authentieke inrichting van rond 1900, en het boerenbedrijf. Het woongedeelte heeft een 'heerd' als hoofdvertrek, waarin bijvoorbeeld de originele bedsteden zijn bewaard.

Veluwse klederdracht

Naast allerlei gebruiksvoorwerpen voor huishoudelijk en boerengebruik bezit het museum een uitzonderlijk mooie en complete collectie Noord Veluwse klederdracht. Op de 'deel' worden veel gebruiksvoorwerpen en gereedschappen voor de uitoefening van het boerenbedrijf getoond. De tuin en het erf zijn ingericht op de wijze zoals dat vroeger in deze streek gebruikelijk was.

Levende have

Een compleet boerenerf met werktuigen, wagenloods, hooibergen en levende have zoals schapen, kippen, geiten en een bijenstal. De moestuin en boomgaard met oude fruitrassen ontbreken niet. Jaarlijks zijn er in het museum afwisselende thematentoonstellingen.

Toegang

Museumkaart geldig

Nog geen Museumkaart?

Faciliteiten

  • Restaurant
  • Drinken
  • Parkeergelegenheid voor auto's
  • Museumwinkel
Meer informatie op de museumsite

Nog meer ontdekken