Kabouter Efteling van Anton Pieck voor het boek van Martine Bijl

Aquarel van boekillustratie van Kabouter Efteling     Op deze aquarel zie je kabouter Efteling met een ontwerptekening onder de arm en een hamer in zijn hand. Een kraai met een spijker in zijn snavel loopt achter hem aan. Kabouter Efteling is de hoofdpersoon uit het boek dat *Martine Bijl* in 1982 schreef over de ontstaansgeschiedenis van de Efteling. Anton Pieck, de eerste ontwerper en vormgever van het *Sprookjesbos*, illustreerde het boek.     Efteling en OrangeLicencing

Op de aquarel zie je kabouter Efteling met een ontwerptekening onder de arm en een hamer in zijn hand. Een kraai loopt achter hem. De vogel heeft een spijker in zijn snavel.

Martine Bijl

Kabouter Efteling is de hoofdpersoon uit het boek dat Martine Bijl in 1982 schreef over de ontstaansgeschiedenis van de Efteling. Anton Pieck, die in die tijd de ontwerper van het Sprookjesbos was, illustreerde het boek. Dit soort aquarellen leverde Anton Pieck aan bij de boekdrukker.

Kabouter Efteling

Alleen als je in kabouters gelooft, kun je ze zien. Het verhaal wil dat Kabouter Efteling Anton Pieck om hulp komt vragen bij het zoeken naar een geschikte locatie voor het broodnodige sprookjesbos. Stad en land reizen ze af en ze bezoeken de ene na de andere burgemeester. Niemand gelooft in kabouters dus niemand ziet ze en niemand wil ze helpen. Totdat ze in Loon op Zand komen. De betreffende burgemeester gelooft ook niet in kabouters maar zijn dochtertje wel. Zij haalt haar papa over om een plek voor de kabouters en sprookjesfiguren beschikbaar te stellen en zo komt het Sprookjesbos er.

Dank

Als dank voor zijn inzet wordt het Sprookjespark vernoemd naar de ondernemende kabouter Efteling.

Locatie

Anton Pieck Museum

Noordwal 31
8051 ES Hattem
Route plannen Route plannen

Museumkaart geldig

Bezoek museumpagina

Nog meer ontdekken