Openingstijden, adres & telefoonnummer

Vandaag open van 13:00 tot 17:00 uur

Openingstijden voor aankomende week
Dag Openingstijden
ma Gesloten
di - za 10:00 - 17:00 uur
Noordwal 31
8051 ES Hattem
Route plannen Route plannen

038 - 44 42 192

Anton Pieck Museum Noordwal 31 Hattem
Het Anton Pieck Museum in Hanzestad Hattem
Anton Pieck's eigen werkplek zijn schouw en zijn loodzware etspers.
De  tafel vol met tekenspullen is het hart van het Atelier
De tafel met tekenspullen is het hart van het 'Atelier'
Museumwinkel van het Anton Pieck Museum
Een Pieckpuzzel scoren of gewoon even rondneuzen in de museumwinkel.

Ontdek de verrassende veelzijdigheid van de meest all-round kunstenaar van Nederland. Olieverven, tekeningen, aquarellen, etsen, houtsneden, litho’s, boekillustraties, kalenderplaten, geboortekaartjes, reisimpressies en andere ontwerpen zijn te bewonderen in het unieke museum over Anton Pieck.

Schetsboek

Anton Pieck (1895–1987) groeit op in de tijd dat de fotocamera nog een bijzonderheid is en er nog koetsen door de straten rijden. Vanaf zijn 11e jaar legt Pieck de ziel van de wereld om hem heen vast in zijn schetsboek. Naast tekenen schildert, etst, illustreert en ontwerpt hij voor zichzelf en voor diverse opdrachtgevers. Anton Pieck kan zich sterk inleven in het karakter van de mensen en voorwerpen die hij vastlegt. Via doorleefde gebouwen en toegewijde personen vertellen zijn werken het verhaal dat we allemaal herkennen en waarom we van zijn tijdloze voorstellingen houden.

Efteling, kalenderplaten & grafisch werk

Maak kennis met zijn wereldberoemde kalenderplaten, etsen en illustraties. Laat je verrassen door zijn olieverfschilderijen, reistekeningen, houtsneden en ontwerpen voor het Sprookjesbos van de Efteling.

Atelier

Het museum heeft exposities over een eigentijdse illustrator of met werk rond een thema. In het Atelier kan iedereen, jong en oud, laten zien wat wat de opgedane inspiratie doet met hun tekenvaardigheid.

Toegang

Museumkaart geldig

Nog geen Museumkaart?

Nog meer ontdekken