Amsterdam Museum

Refresh Amsterdam

Dagelijks t/m 28 maart

Tentoonstelling

Refresh Amsterdam is een samenwerkingsproject over stadscultuur met werk van hedendaagse makers, te zien in het Amsterdam Museum én op diverse locaties in de stad. Het thema van deze eerste editie is 'Sense of place'.

Amsterdam is constant in beweging. De stad groeit, en mensen komen en gaan. Vijfentwintig kunstenaars(collectieven) reflecteren op de stad van nu. Zij brengen veranderingen in kaart en vertellen bijzondere verhalen over weinig belichte kanten van de stad.

Benieuwd naar de tentoonstelling? Kijk op refresh.amsterdam en lees je in!

Open call

Via een open call konden makers een voorstel indienen voor een werk met het thema ‘Sense of place’. De gekozen projecten gaan over Amsterdam, maar laten ook zien dat de ervaringen van mensen met allerlei achtergronden, netwerken en tradities de stads- en landsgrenzen vaak overstijgen. Processen zoals migratie, gentrificatie en de cultuur van de buurt, hebben invloed op hoe mensen zich verhouden tot een plaats en of zij zich er kunnen thuisvoelen. De werken zijn een aanvulling op de vaak nog te eenzijdige blik op Amsterdam, vertegenwoordigd in het historische erfgoed van de stad. Enkele getoonde werken worden aangekocht voor de museumcollectie.

Refresh Amsterdam is een tweejaarlijkse manifestatie rond Amsterdamse stadscultuur. Deze eerste editie wordt georganiseerd samen met Amsterdamse cultuurhuizen: De Appel, CBK Zuidoost, Compagnietheater, OSCAM, Rijksakademie van beeldende kunsten, SEXYLAND en The Black Archives.

Bezoekersinformatie

Toegang

Museumkaart geldig

Let op: vooraf reserveren is nodig

Datum

Dagelijks t/m 28 maart

Locatie

Amsterdam Museum

Kalverstraat 92
1012 PH Amsterdam
Route plannen Route plannen

020 - 52 31 822

Vandaag open tot 17:00 uur

Openingstijden voor aankomende week
Dag Openingstijden
wo - ma 10:00 - 17:00 uur

Nog meer ontdekken