Amsterdam Museum aan de Amstel

Collecting the City Tour met Rudy Chotoe

Zaterdag 16 december van 11:30 tot 12:30 uur

Rondleiding

In een rondleiding in dialoogvorm op 16 december ontdek je de Gay Games Amsterdam 1998, de ‘Olympische Spelen’ voor de queer community. In de tour komen verhalen naar voren over de zichtbaarheid, trots en inspiratie die de Gay Games hebben gebracht, maar ook de andere kant komt aan bod.

Geschiedenis Gay Games

Aan de hand van diverse kunstwerken, objecten, foto's en archiefmateriaal neemt het museum je mee door de geschiedenis van de Gay Games in Amsterdam. Je denkt na over een rijk en belangrijk onderdeel van de lhbtiq+-geschiedenis. Welke verhalen uit de lhbtiq+-gemeenschap krijgen veel aandacht en welke juist niet? Hoe staat het nu met queer-inclusie in vergelijking met toen? En welke verhalen, kunstwerken en objecten dragen bij aan een completer beeld van de Gay Games? Verschillende perspectieven die je beeld van de Gay Games Amsterdam 1998 kunnen verrijken.

Rudy Chotoe

Rudy Chotoe, geboren in Suriname, was coördinator van meerdere LHBTI+-organisaties zoals Strange Fruit en Arabische werkgroepen bij het COC. Hij werkte 3 jaar voor de Gay Games Amsterdam om participatie en de coalities te bevorderen van migrantenorganisaties. Hij focuste zich binnen zijn LHBTI+-projecten met namelijk op niet-Westerse culturen. Hij werkte in de film, kunst, debatten, voorlichting en feesten, onder andere voor Rialto, Africa in the Picture Film Festival, Ketelhuis, Kwaku Festival. Ben sinds 2016. Nog altijd adviseert hij over inclusie & diversiteit.

Bezoekersinformatie

Toegang

Toegang is inbegrepen bij een entreeticket voor het museum.

Museumkaart geldig

Datum & tijd

Zaterdag 16 december van 11:30 tot 12:30 uur

Locatie

Amsterdam Museum aan de Amstel

Amstel 51
1018 EJ Amsterdam
Route plannen Route plannen

020 - 52 31 745

Vandaag open van 10:00 tot 17:00 uur

Openingstijden voor aankomende week
Dag Openingstijden
za - do 10:00 - 17:00 uur
Bekijk alle openingstijden

Nog meer ontdekken