Openingstijden, adres & telefoonnummer

Vandaag open van 10:00 tot 17:00 uur

Openingstijden voor aankomende week
Dag Openingstijden
vr - wo 10:00 - 17:00 uur
Bekijk alle openingstijden
Utrechtseweg 232
6862 AZ Oosterbeek
Route plannen Route plannen

026 - 33 37 710

De buitenkant van Airborne Museum 'Hartenstein'
Airborne Museum at Hartenstein in Oosterbeek
Glider in Airborne Experience Airborne Museum at Hartenstein
Ondergrondse Airborne Experience
Bezoekers kijken en luisteren naar de introductiefilm
Filmzaal Airborne Museum
Bezoekers bij vaste presentatie, zaal Chaos
Vaste presentatie Airborne Museum
Meisje volgt de audiotour door het museum
Audiotour voor kinderen

Het Airbornemuseum bevindt zich in de prachtig gerestaureerde villa Hartenstein. Dit was het hoofdkwartier van de Britse luchtlandingstroepen in september 44. Je beleeft hier de wereldberoemde Slag om Arnhem als nooit tevoren.

Nieuw

In de nieuwe opzet van het museum vormt Villa Hartenstein meer dan ooit het hart van het verhaal. Hartenstein staat symbool voor de enorme transitie die het gebied onderging tijdens de Tweede Wereldoorlog. In de 19e eeuw had de mooie omgeving van Oosterbeek een grote aantrekkingskracht op rijke lieden uit het westen, die er hun buitenplaats lieten bouwen. Hartenstein is zo’n buitenplaats en is daarmee illustratief voor de idylle van voor de oorlog.

Slag om Arnhem

Tijdens de Slag om Arnhem in september 1944, onderdeel van de militaire operatie Market - lucht- Garden - land - werd Hartenstein tijdens hevige gevechten het hoofdkwartier van de Britse luchtlandingstroepen. De gedurfde poging een snelle doorsteek naar het Ruhrgebied te forceren en een einde te maken aan de Tweede Wereldoorlog, mislukte. De brug bij Arnhem bleek A Bridge Too Far. Nu vertelt Hartenstein de persoonlijke verhalen van Britse, Poolse , Duitse militairen en burgers, allen vertolkt door de unieke collectiestukken van het museum.

In de ondergrondse Airborne Experience beleef je de gevechten in al zijn hevigheid en maak je onderdeel uit van de operatie die 9 dagen zou duren.

Toegang

Museumkaart geldig

Nog geen Museumkaart?

Faciliteiten

  • Drinken
  • Parkeergelegenheid voor auto's
  • Museumwinkel
Meer informatie op de museumsite

Nog meer ontdekken