Öffnungszeiten, Adresse & Telefonnummer

Heute von 10:00 bis 17:00 Uhr geöffnet

Öffnungszeiten in der kommenden Woche
Tag Öffnungszeiten
Fr - Sa 10:00 - 17:00 Uhr
So 13:00 - 17:00 Uhr
Mo Geschlossen
Di - Mi 10:00 - 17:00 Uhr
Alle Öffnungszeiten ansehen
Achterstraat 46-48
8051 GC Hattem
Route planen Route planen

038 - 44 42 897

Witte huisjes waarin Voerman Museum Hattem gevestigd is
Voerman Museum Hattem
De Hattemzaal met schilderijen van Bosboom, Snayers, en Eversen.
Hattemzaal

Het Voerman Museum Hattem is een uniek museum voor kunst, historie en archeologie gevestigd in twee 16e eeuwse panden. Ervaar het verhaal van Hattem en zijn kunstenaars. Maak kennis met Jan Voerman sr., Jan Voerman jr., Jo Koster, Be Thoden van Velzen, de patriot Herman Willem Daendels, het kasteel de Dikke Tinne en nog veel meer.

Het Voerman Museum Hattem is een kunstmuseum en toont een rijke collectie aan kunst, historie en archeologie uit Hattem en omgeving. De collectie schilderijen van Jan Voerman sr. (de IJsselschilder) en zijn zoon Jan Voerman jr. (Verkadealbums) vormt de kern van het museum.

Hattem als onderwerp

Er is echter ook werk van andere schilders die Hattem als onderwerp kozen voor hun werk: Johannes Bosboom, Jo Koster, Jan van Vuuren, Adrianus Eversen, enz. De beelden van Be Thoden van Velzen nemen ook een belangrijke plaats is.

Historie

De historie van Hattem komt aan bod met archeologische vondsten, een presentatie over de patriot Herman Willem Daendels en overblijfselen van kasteel de Dikke Tinne en andere historische objecten. Ieder half jaar presenteert het museum een nieuwe wisselexpositie met wisselende interessante onderwerpen of kunstenaars.

Zugang

Niederländische Museumskarte gültig

Sie haben noch keinen Niederländische Museumskarte?

Einrichtungen

  • Rolstoeltoegankelijk
  • Drinken
  • Parkeergelegenheid voor auto's
  • Museumwinkel
Weitere Infos auf der Museumsseite
Een Amsterdams tafereel van een moeder die voor het venster zit en haar baby voedt. Haar andere kind, een peuter, staat erbij te kijken.

Collectie Voerman Museum Hattem

De collectie van het Voerman Museum Hattem is heel breed. Kunst, historie en archeologie zijn allemaal vertegenwoordigd.

Noch mehr entdecken