Öffnungszeiten, Adresse & Telefonnummer

Heute von 10:00 bis 17:00 Uhr geöffnet

Öffnungszeiten in der kommenden Woche
Tag Öffnungszeiten
Sa - Do 10:00 - 17:00 Uhr
Alle Öffnungszeiten ansehen
Rapenburg 73
2311 GJ Leiden
Route planen Route planen

071 - 52 75 144

Wintertuin
De Hortus botanicus in Leiden
Tropische kas
In de tropische kassen vindt u vele tinten groen en allerlei bijzondere bladvormen. Van varens en orchideeën tot exotische aronskelken.
De Victoria amazonica, een reuzenwaterlelie, behoort tot de kroonjuwelen van de Hortus
De Victoria amazonica, een reuzenwaterlelie, behoort tot de kroonjuwelen van de Hortus.
De Clusiustuin heeft sinds de aanleg in 1594 zowel een publieke als een wetenschappelijke en educatieve functie gehad: een echt modern museum dus.
De Clusiustuin heeft sinds de aanleg in 1594 zowel een publieke als een wetenschappelijke en educatieve functie gehad: een echt modern museum dus.
In de lente is de Leidse Hortus een lust voor het oog. Geniet van bloeiende tulpen en andere bol- en knolgewassen.

De Hortus botanicus is de oudste botanische tuin van Nederland. Aangelegd in 1590 en uitgebreid in de eeuwen daarna, is de Hortus het groene hart van Leiden. Een plek voor bezoekers én onderzoekers.

De Hortus botanicus Leiden is dé plek voor een rustgevende wandeling door de kassen en tuinen. Carolus Clusius kweekte er de eerste grote tulpencollecties van Europa, en Philipp Franz von Siebold introduceerde ongeveer 700 tot dan toe onbekende planten uit Japan en China.

Groene schatkamer

Tegenwoordig vind je in deze groene schatkamer zeldzame planten uit Zuidoost- en Oost-Azië, Zuid-Europa en Zuid-Afrika waarvan sommige in de natuur zelfs bijna zijn uitgestorven. Voor onderzoekers uit de hele wereld is het een belangrijke plek om onderzoek te doen naar de vermaarde collectie van de Hortus. Al meer dan vier eeuwen worden er in de tuin en kassen planten verzameld en gekweekt. Niet alleen voor de wetenschap, maar ook om van te genieten.

Zugang

Niederländische Museumskarte gültig

Sie haben noch keinen Niederländische Museumskarte?

Einrichtungen

  • Restaurant
  • Drinken
  • Museumwinkel
Weitere Infos auf der Museumsseite

Noch mehr entdecken