Öffnungszeiten, Adresse & Telefonnummer

Heute geschlossen

Öffnungszeiten in der kommenden Woche
Tag Öffnungszeiten
Mo - Sa Geschlossen
Alle Öffnungszeiten ansehen
Praamplein 1A
1431 CV Aalsmeer
Route planen Route planen

0297 - 32 25 62

Buitenkant Historische Tuin Aalsmeer
Historische Tuin Aalsmeer
Rondleiding door de Historische Tuin Aalsmeer
Verken de Historische Tuin

Tuinbouwmuseum Historische Tuin Aalsmeer is een levend monument over de ontstaansgeschiedenis van de bloemen- en plantenteelt in deze buurt. Maak een rondvaart, ontdek de kassen en gewassen en de veiling.

Tuinbouw

Aalsmeer is onlosmakelijk verbonden met bloemen en planten. Daar is een geschiedenis aan vooraf gegaan. Historische Tuin Aalsmeer neemt je mee op reis naar het verleden. Het museum geeft een overzicht van de Aalsmeerse tuinbouw vanaf ± 1700 tot ± 1960. Daarbij maak je kennis met de geschiedenis van de fruitteelt, sierheesters, rozen, buitenbloemen en perkgoed. Ook komt aan bod hoe de teelt van snijbloemen en potplanten in bakken en kassen ooit is begonnen. Op de Historische Tuin staan ook een groot aantal opstallen - dat is de kwekersterm voor de bouwwerken die de Aalsmeerse kwekers in vroeger tijden gebruikten.

Veilingklok

In de veilingruimte doet de veilingklok uit de jaren 30 van de vroegere Aalsmeerse veiling Bloemenlust weer perfect dienst. De veilingmeester legt graag uit hoe het veilingsysteem werkt. Buiten is natuurlijk ook genoeg te zien in dit levende tuinbouwmuseum!

Zugang

Niederländische Museumskarte gültig

Sie haben noch keinen Niederländische Museumskarte?

Einrichtungen

  • Drinken
  • Parkeergelegenheid voor auto's
  • Museumwinkel
Weitere Infos auf der Museumsseite

Noch mehr entdecken