Openingstijden, adres & telefoonnummer

Vandaag open tot 18:00 uur

Openingstijden voor aankomende week
Dag Openingstijden
ma - di Gesloten
wo 12:00 - 18:00 uur
do 12:00 - 21:00 uur
vr - za 12:00 - 18:00 uur
Bekijk alle openingstijden
Lange Voorhout 102
2514 EJ Den Haag
Route plannen Route plannen
Museum West in Den Haag
West Den Haag is te vinden in de voormalige Amerikaanse ambassade.
West Den Haag ingang
West richt zich op de meest relevante internationale ontwikkelingen op het gebied van de beeldende kunst.

West, gelegen in de voormalige Amerikaanse ambassade, toont hedendaagse kunst. Tentoonstellingen worden door lezingen, performances en discussies in een bredere maatschappelijke dialoog geplaatst.

Hedendaagse kunst in het Haagse Museumkwartier

West Den Haag is gevestigd in de voormalige Amerikaanse ambassade in het hart van het Haagse Museumkwartier. West richt zich als kunstinstituut op de meest relevante internationale ontwikkelingen op het gebied van beeldende kunst. Het Rijksmonument van architect Marcel Breuer is door de gemeente Den Haag ter beschikking gesteld aan West, een hedendaags museum met een publiek programma. Hierbij besteden we veel aandacht aan de tentoonstellingen, de evenementen, het gebouw en de kunstenaars, waarbij dialoog van groot belang is. West Den Haag is 5 dagen per week open.

Door actuele kunst te presenteren en te bevragen toont West de impact van kunst op de maatschappij. West verbindt jonge en oude kunstliefhebbers en iedereen die nieuwsgierig is naar kunst van nu. Ze nodigen je graag uit om door middel van persoonlijke ontmoetingen kunst beter te begrijpen en ervan te genieten.

Rijksmonument van architect Marcel Breuer

Het bijzondere gebouw is ontworpen door de bekende architect Marcel Breuer. Het rijksmonument is een icoon van de wederopbouw en een symbool voor Pax Americana. Daarbij is het gebouw een belangrijk monument voor wellicht de meest invloedrijke culturele stroming van de 20ste eeuw: Bauhaus. West organiseert rondleidingen door het gebouw, waarvoor je een online reservering kunt maken.

Toegang

Museumkaart geldig

Nog geen Museumkaart?

Nog meer ontdekken