Veilig samen naar het museum

Covidmaatregelen in de Nederlandse musea

Alle musea mogen weer open! Reserveer je bezoek en neem een mondkapje mee.

Pictogram reserveren is niet meer noodzakelijk

Reserveren voor je bezoek

Reserveren voor museumbezoek blijft voorlopig verplicht. Het draagt bij aan een veilig museumbezoek en je bent verzekerd van een plek waar het niet te druk is. Je kunt bellen of online op de site van het museum reserveren. Bezoek het museum in groepen van maximaal 2 personen. Kinderen tot en met 12 jaar tellen niet mee. Mocht je tóch niet kunnen, zeg dan even af. Dan kan iemand anders gaan.

Pictogram blijf thuis bij gezondheidsklachten en houd je aan de richtlijnen van het RIVM

Geen klachten?

De richtlijnen van het RIVM zijn leidend in de musea. Je bent van harte welkom als jij en je eventuele huisgenoten minimaal 24 uur klachtenvrij zijn. Zo niet, dan graag een volgende keer. Je kunt voor nu alleen nog buitenmusea bezoeken. Je mag wel binnen het toilet en de garderobe gebruiken en betalen. Je moet dan wel een mondkapje dragen.

Hier vind je alle musea en evenementen

Ontdek het aanbod

Veelgestelde vragen

  • Vanaf 26 juni geeft het kabinet musea de mogelijkheid te kiezen voor toegang met of zonder coronatoegangsbewijs in de corona check-app. Musea maken hierin zelf een keuze en de consequenties hiervan zijn verschillend. Check van te voren de museumwebsite voor de meest recente informatie.

    a. Museumbezoek mét anderhalve meter afstand De regel is dat in musea, monumenten en presentatie-instellingen één bezoeker per vijf vierkante meter aanwezig mag zijn. Je hebt als bezoeker dan geen coronatoegangsbewijs nodig. In het museum is de anderhalve meterregel van toepassing en je bezoek wordt geregistreerd aan de deur.

    b. Museumbezoek zonder anderhalve meter afstand Een museum kan er ook voor kiezen om álle bezoekers bij binnenkomst naar een coronatoegangsbewijs in de corona check-app te vragen. In dat geval wordt de anderhalve meter niet toegepast. Een coronatoegangsbewijs is een negatieve testuitslag, vaccinatiebewijs of een bewijs van coronaherstel.

    Check voor een bezoek de website van het museum voor de laatste informatie.

  • Je ontvangt automatisch extra looptijd. De extra looptijd wordt berekend door de dagen dat je kaart nog geldig was toen de musea gesloten waren. Alle kaarthouders krijgen persoonlijk een bericht met de nieuwe einddatum. De nieuwe einddatum kun je ook ieder moment bekijken in je Mijn Museumkaart omgeving. Heb je nog geen Mijn Museumkaart account? Maak er dan snel een aan!

  • In de meeste gevallen komt dit doordat je als kaarthouder vorig jaar een donatie gedaan hebt, waardoor er een verschil zit in einddata.

  • Het dragen van het mondkapje is niet langer verplicht. Het staat je natuurlijk vrij om een mondkapje te dragen als je dat prettig vindt.