Veilig samen naar het museum

Covidmaatregelen in de Nederlandse musea

Je kunt weer genieten van al het moois in onze musea. Bezoek vooral musea uit je eigen regio. Zo voorkom je onnodig reizen. Reserveer je bezoek en neem een mondkapje mee. Voor bezoekers vanaf 13 jaar is een mondneuskapje verplicht.

Pictogram reserveren is niet meer noodzakelijk

Reserveren voor je bezoek

Reserveren voor museumbezoek blijft voorlopig verplicht. Even geen spontaan museumbezoek. Wel draagt reserveren bij aan een veilig museumbezoek en je bent verzekerd van een plek waar het niet te druk is. Je kunt bellen of online op de site van het museum reserveren.

Rondleidingen

Rondleidingen zijn mogelijk, mits het een privé-rondleiding is voor maximaal 4 personen. Voor familierondleidingen geldt ook een maximum van 4 personen of een huishouden, bestaande uit maximaal 6 personen van wie maximaal 4 personen boven de 12 jaar.

Pictogram blijf thuis bij gezondheidsklachten en houd je aan de richtlijnen van het RIVM

Geen klachten?

De richtlijnen van het RIVM zijn leidend in de musea. Je bent van harte welkom als jij en je eventuele huisgenoten minimaal 24 uur klachtenvrij zijn. Zo niet, dan graag een volgende keer. Naast de anderhalve meter afstand als regel - behalve als je uit één huishouden komt - is voor iedereen van 13 jaar en ouder een mondneuskapje verplicht.

Pictogram OV, betaal met pin

Kies een museum in de buurt

Kies een museum bij jou in de buurt. Ook al geldt het dringende advies zo min mogelijk te reizen, je kunt wel naar een museum dichtbij. Hier bij Zien & Doen vind je heel makkelijk de musea in jouw directe omgeving.

Iconencluster incl. mondkap

Veilig in het museum zelf

Als je in het museum aankomt, vind je bij de ingang een desinfectiepunt voor je handen. Bij de meeste musea zie je duidelijk gemarkeerde looprichtingen. Als je die volgt is je museumbezoek veilig. Voor iedereen van 13 jaar en ouder geldt vanaf 1 december ook in musea: mondneuskapje verplicht. Weet je dat je in veel musea hele mooie mondkapjes kunt kopen, zoals die op de homepage van het TextielMuseum in Tilburg? Veel plezier in het museum!

Hier vind je de musea die je kunt bezoeken

Alle musea