Veilig samen naar het museum

Covidmaatregelen in de Nederlandse musea

Pictogram blijf thuis bij gezondheidsklachten en houd je aan de richtlijnen van het RIVM

Zo ga je veilig naar het museum

Per 6 november 2021 is er voor een museumbezoek een coronatoegangsbewijs nodig voor iedereen vanaf 13 jaar. Zie de overheidsregels. Vanaf 28 november is het dragen van een mondkapje ook verplicht. Basisregels als 1,5 meter afstand houden, handen wassen en in je elleboog niezen zijn ook van toepassing. Het museum is open tot maximaal 17.00 uur. Zien we je snel in het museum?

Pictogram reserveren is niet meer noodzakelijk

Reserveren voor je bezoek

Een tijdslot reserveren is niet meer verplicht. Een deel van de musea vraagt je nog wel voor je bezoek te reserveren. Check voor je museumbezoek de website van het museum voor de laatste informatie.

Hier vind je alle musea en evenementen

Ontdek het aanbod

Veelgestelde vragen

  • Per 6 november 2021 is er ook voor een museumbezoek een coronatoegangsbewijs nodig voor iedereen vanaf 13 jaar. Zie de overheidsregels. Ook is het dragen van een mondkapje verplicht. Basisregels als 1,5 meter afstand houden, handen wassen en in je elleboog niezen zijn ook van toepassing. Het museum mag open blijven tot maximaal 17.00 uur.

  • Per 6 november 2021 is er ook voor een museumbezoek een coronatoegangsbewijs nodig voor iedereen vanaf 13 jaar.

  • Je ontvangt automatisch extra looptijd. De extra looptijd wordt berekend door de dagen dat je kaart nog geldig was toen de musea gesloten waren. Alle kaarthouders krijgen persoonlijk een bericht met de nieuwe einddatum. De nieuwe einddatum kun je ook ieder moment bekijken in je Mijn Museumkaart omgeving. Heb je nog geen Mijn Museumkaart account? Maak er dan snel een aan!

  • In de meeste gevallen komt dit doordat je als kaarthouder vorig jaar een donatie gedaan hebt, waardoor er een verschil zit in einddata.