Veilig samen naar het museum

Covidmaatregelen in de Nederlandse musea

Zonder beperkingen naar het museum!

Pictogram blijf thuis bij gezondheidsklachten en houd je aan de richtlijnen van het RIVM

Geen coronatoegangsbewijs nodig

Je hoeft geen 1,5 meter afstand meer te houden in het museum. Daarnaast heb je ook geen coronatoegangsbewijs nodig. Basisregels als handen wassen, in je elleboog niezen en hoesten en goed ventileren blijven wél bestaan. Zien we je snel in het museum?

Pictogram reserveren is niet meer noodzakelijk

Reserveren voor je bezoek

Een tijdslot reserveren en een mondkapje dragen is niet meer verplicht. Een deel van de musea vraagt je nog wel voor je bezoek te reserveren.

Pictogram OV, betaal met pin

Horeca en activiteiten

Neem voor de zekerheid je coronatoegangsbewijs mee. Je hebt hem wel nodig in de horecagelegenheden van een museum. Ook voor sommige activiteiten zoals workshops of lezingen, daar waar je stilzit, kun je een coronatoegangsbewijs nodig hebben. Tentoonstellingen kun je zonder bewijs bezoeken.

Hier vind je alle musea en evenementen

Ontdek het aanbod

Veelgestelde vragen

  • Vanaf 25 september geldt er voor doorstroomlocaties zoals musea, bibliotheken en monumenten geen maximum bezoekersaantal meer. Je hoeft dan ook geen 1,5 meter afstand meer te houden van elkaar. Daarnaast is er geen coronatoegangsbewijs nodig om toegang te krijgen tot deze locaties.

    Voor evenementen en de horeca in musea kunnen andere regels gelden. Check voor een bezoek de website van het museum voor de laatste informatie.

  • Een coronabewijs is niet nodig voor het bezoek aan een museum. Voor de horeca in de musea kunnen andere regels gelden. Check de regels van de horeca op de website van de rijksoverheid of de website van het museum.

  • Je ontvangt automatisch extra looptijd. De extra looptijd wordt berekend door de dagen dat je kaart nog geldig was toen de musea gesloten waren. Alle kaarthouders krijgen persoonlijk een bericht met de nieuwe einddatum. De nieuwe einddatum kun je ook ieder moment bekijken in je Mijn Museumkaart omgeving. Heb je nog geen Mijn Museumkaart account? Maak er dan snel een aan!

  • In de meeste gevallen komt dit doordat je als kaarthouder vorig jaar een donatie gedaan hebt, waardoor er een verschil zit in einddata.