Veilig samen naar het museum

Covidmaatregelen in de Nederlandse musea

Pictogram blijf thuis bij gezondheidsklachten en houd je aan de richtlijnen van het RIVM

Zo ga je veilig naar het museum

Vanaf 26 januari mogen de musea weer open! Het dragen van een mondkapje is niet meer verplicht. Ook de 1,5 meter is niet meer van kracht. Zien we je snel in het museum? Zie de overheidsregels.

Pictogram reserveren is niet meer noodzakelijk

Reserveren voor je bezoek

Een tijdslot reserveren is niet meer verplicht. Een deel van de musea vraagt je nog wel voor je bezoek te reserveren. Check voor je museumbezoek de website van het museum voor de laatste informatie.

Hier vind je alle musea en evenementen

Ontdek het aanbod

Veelgestelde vragen

  • Je krijgt automatisch extra looptijd van de dagen dat je kaart nog geldig was toen de musea gesloten waren. Alle kaarthouders krijgen persoonlijk een bericht met de nieuwe einddatum. Vanaf nu is nieuwe einddatum ook te zien in je Mijn Museumkaart-omgeving. Heb je nog geen Mijn Museumkaart-account? Maak er dan snel één aan!

  • Heb je een brief ontvangen met het verzoek je mailadres door te geven? Ga naar museumkaart.nl/emailtoevoegen en gebruik je persoonlijke code uit de brief. Zo weten we bij welk kaartnummer dit mailadres hoort.

  • In de meeste gevallen komt dit doordat je als kaarthouder vorig jaar een donatie gedaan hebt, waardoor er een verschil zit in einddata.