Planten uit de Nieuwe Wereld

Van Iterson-kassen     Maak een reis door de wondere wereld van planten

In onze meer dan 100 jaar oude en onlangs gerenoveerde Van Iterson-kassen reis je langs meer dan 1750 soorten planten uit Afrika, Australië, Azië, Noord- en Zuid-Amerika de hele wereld door.

Levend museum

Het kassencomplex is een levend museum van bijzondere planten zoals de rubberboom, katoen, specerijen, koffie en thee, die ze al vanaf 1917 in de tuin kweken voor onderzoek naar technische toepassingen. Je ziet er veel planten die hebben geleid tot technologische innovaties, industriële ontwikkelingen en tot oplossingen voor problemen zoals de gevolgen van klimaatveranderingen en verlies van biodiversiteit.

Nieuw dak, nieuwe indeling

Tijdens de renovatie zijn de plantencollecties opnieuw ingedeeld, is de hoge Technische tropische kas weer voorzien van een middenpad met mooi uitzicht op de vijver en er is een extra kas voor het publiek met de Nationale Plantencollecties. Binnenkort vind je er meer informatie over de planten, waardoor hun achtergrond en gebruik ook tot leven komen.

De nieuwe indeling en de prachtige en inspirerende plantencollecties maken een bezoek aan de kassen tot een reis door een wondere wereld. En daarom zijn de Van Iterson-kassen met recht het nieuwe pronkstuk van de Botanische Tuin TU Delft.

Locatie

TU Delft Hortus Botanicus

Poortlandplein 6
2628 BM Delft
Route plannen Route plannen

Museumkaart geldig

Bezoek museumpagina

Nog meer ontdekken