TENT

Leopold Emmen: I dream about this house every once in a while

22 april 2023 t/m 25 juni 2023

Tentoonstelling

Deze activiteit is afgelopen.

In TENT bouwen Leopold Emmen een caleidoscopisch installatie-drieluik, waarin gelijke rollen worden weggelegd voor de personages in de films, de ruimte waarin zij zich bewegen en de architectonische sets waarin de kijker zich zelf beweegt.

Experimenten

Filmmaker Nanouk Leopold en beeldend kunstenaar Daan Emmen ontwikkelen samen video-installaties waarin ze experimenteren met film als ruimtelijke ervaring. De werken die het duo in TENT samensmeedt tot een gelaagde totaalervaring, komen voort uit een bijzondere samenwerking met choreografe Meg Stuart en actrice Sandra Hüller. Tijdens improvisaties op locatie verbeeldde ieder op haar manier, via prachtig spel met lichaamstaal en mimiek, het motief van het einde en begin van een liefdesrelatie.

Focus

De sterk visuele filmstijl legt een gelijke focus op de personages en hun omgeving. Onderhuidse emoties komen aan de oppervlakte door de manieren waarop de personages hun plek in de ruimte aftasten. Muren, plafond, vloer, gordijnen en meubels vormen grenzen, obstakels en leegtes die de karakters confronteren met de situatie en gemoedstoestand waarin ze zich bevinden. De kamers worden een spiegel voor hun binnenwereld, bevreemdend en intuïtief herkenbaar tegelijk.

Verbeelding

De sculpturale installaties waarin Leopold Emmen hun filmscènes inbedden, trekken de filmische ervaring door in de ruimte van de toeschouwer. Als kijker word je uitgenodigd om tussen de filmscènes en geluidsfragmenten te bewegen en je zintuigen te scherpen aan de zichtlijnen, vreemde ruimtelijke proporties, texturen en huislijke details. De manier waarop Leopold Emmen deze elementen over drie settings verspreiden, biedt je als toeschouwer de kans je verbeelding aan te spreken en je eigen verhaal te construeren.

Dit is de Nederlandse première en doorontwikkeling van het project Another Woman dat Leopold Emmen in 2022 produceerden in samenwerking met het Schauspielhaus Bochum.

Deze activiteit is afgelopen. Je kunt hier niet meer aan deelnemen.

Bekijk alle actuele activiteiten op Zien & doen

Datum

22 april 2023 t/m 25 juni 2023

Mei 2024
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Locatie

TENT

Witte de Withstraat 50
3012 BR Rotterdam
Route plannen Route plannen

010 - 43 60 288

Vandaag gesloten

Openingstijden voor aankomende week
Dag Openingstijden
ma Gesloten
di - do Gesloten
vr Gesloten
za Gesloten
Bekijk alle openingstijden

Nog meer ontdekken