Openingstijden, adres & telefoonnummer

Vandaag open van 11:00 tot 17:00 uur

Openingstijden voor aankomende week
Dag Openingstijden
wo - vr 11:00 - 17:00 uur
za - zo 10:00 - 17:00 uur
ma Gesloten
Bekijk alle openingstijden
Boschstraat 22
4811 GH Breda
Route plannen Route plannen

076 - 52 99 900

Stedelijk Museum Breda aan de Boschstraat in Breda
Shop en café
De Nassaus van Breda
Ambitie & Verlangen

Stedelijk Museum Breda is het jongste stadsmuseum van Nederland. Het museum is een ideaal vertrekpunt voor iedereen die de geschiedenis en de kunst van Breda en omgeving wil beleven en ontdekken.

Veelzijdig

Nieuwsgierig naar de geschiedenis van Breda en de regio? Geïnteresseerd in kunst en kunstenaars die verbonden zijn met Breda? Dan ben je hier aan het goede adres.

De Nassaus van Breda - Kasteel, stad en land

Hier kom je aan de hand van het Familiespoor op een speelse manier van alles te weten over de betekenisvolle geschiedenis van Breda.

Op 13 punten in de tentoonstelling zijn stops, plekken waar je iets meemaakt, doet en leert. Met de speciale stempelkaart verzamel je bovendien de stadsbewoners die je wijzer maken over hun leven. Zo kom je meer te weten over de betekenisvolle Nassaus en hoe zij hun leven leidden. Je krijg een indruk hoe Breda er vroeger uitzag en natuurlijk kom je meer te weten over de list met het Turfschip.

Ambitie & Verlangen – Breda in de 19de eeuw

Deze vaste tentoonstelling gaat over een tijd waarin er van alles verandert in Breda. Voor kinderen met ontdekkriebels is er een Familiespoor met leuke opdrachten.

Zo is er het RaRaRa – spel waar je je hersens laat kraken om te bedenken waarvoor voorwerpen dienden die ooit doodgewoon waren en die we nu niet meer kennen. En test hoe het met je uitvind skills zit in een bijzonder onderdeel van de tentoonstelling: de Fabriek van Breda

Toegang

Museumkaart geldig

Nog geen Museumkaart?

Faciliteiten

  • Drinken
  • Parkeergelegenheid voor auto's
  • Museumwinkel
Meer informatie op de museumsite

Nog meer ontdekken