Openingstijden, adres & telefoonnummer

Vandaag open van 10:00 tot 18:00 uur

Openingstijden voor aankomende week
Dag Openingstijden
di - zo 10:00 - 18:00 uur
Bekijk alle openingstijden
Museumplein 10
1071 DJ Amsterdam
Route plannen Route plannen

020 - 57 32 911

Ingang van het gebouw met daarvoor koperen kunst
Oude en moderne architectuur smelten tot een geheel
Zaalopname Yesterday Today. Collectie tot 1950. Foto: Gert-Jan van Rooij

Het Stedelijk Museum Amsterdam is gewijd aan moderne en hedendaagse kunst en vormgeving. De collectie geldt als één van de belangrijkste verzamelingen moderne en hedendaagse kunst van Europa.

Kunst & vormgeving

De collectie is een van de belangrijkste collecties van moderne en hedendaagse kunst en vormgeving ter wereld. De meest betekenisvolle kunst en vormgeving stromingen zijn vertegenwoordigd met (inter)nationale kunstenaars en vormgevers die onderdeel zijn van de veranderingen van gister, vandaag en morgen.

Kunstenaars

Samen met zowel bekende als minder bekende werken van o.a. Vincent van Gogh, Marc Chagall, Piet Mondriaan, Yayoi Kusama, Andy Warhol, Marlene Dumas, Henri Matisse, Jackson Pollock, Nicolaas Warb, Gerrit Rietveld, El Anatsui, Rineke Dijkstra, Danielle Dean, Sarah Zapata, Simnikiwe Buhlungu en Charley Toorop.

Nieuwe kijk

De collectie is thematisch opgesteld en laat zien dat kunst en vormgeving nauw verbonden zijn met maatschappelijke ontwikkelingen. Dit zorgt voor een nieuwe kijk en toont dat er niet één kunstgeschiedenis bestaat, maar dat er talloze perspectieven zijn

Toegang

Museumkaart geldig

Nog geen Museumkaart?

Faciliteiten

  • Restaurant
  • Rolstoeltoegankelijk
  • Drinken
  • Museumwinkel
Meer informatie op de museumsite

Nog meer ontdekken