Rijksmuseum Slot Loevestein

Deltaconcert in bijzonder kasteelsetting

Vrijdag 5 juli van 17:30 tot 23 uur

Overige

Na de succesvolle lancering in 2023 vindt op vrijdag 5 juli de tweede editie van Deltaconcert op Slot Loevestein plaats. Deze locatie is niet zomaar gekozen. Slot Loevestein is de poort naar de Nederlandse rivierendelta en tevens onderdeel van de Hollandse Waterlinie.

Virtuoze muziek

Holland Baroque brengt snelle en virtuoze muziek uit het zonnige zuiden naar Slot Loevestein. Op de lessenaars staan traditionele tarantella’s en muziek uit de 17e en 18e eeuw van onder meer Antonio Vivaldi, Luigi Boccherini, Giuseppe Valentini en Francesco Geminiani. Met het schitterende Slot Loevestein uit de 14e eeuw als decor, aangevuld met de zonsondergang en geluiden van de natuur, beleef je deze muziek op zijn mooist. Met als gast de Chileens-Zweedse mezzosopraan Luciana Mancini.

Spinnengif

De tarantella zou ooit wonderen hebben gedaan als danstherapie tegen spinnengif. Net als de Fandango, Folia en andere volksdansen waarin de waanzin leidt naar energieke en virtuoze stukken, was de wilde dans een dankbare inspiratiebron voor barokcomponisten. Duik eeuwen terug in de tijd en geniet van muziek, natuur en erfgoed.

Museumbezoek

Benieuwd hoe Slot Loevestein er van binnen uitziet? Boek dan direct een museumbezoek mee. Tussen 17.30 en 19.30 uur is Slot Loevestein exclusief geopend voor bezoekers van Deltaconcerten.

Bezoekersinformatie

Toegang

Let op: vooraf reserveren is nodig

Datum & tijd

Vrijdag 5 juli van 17:30 tot 23 uur

Locatie

Rijksmuseum Slot Loevestein

Loevestein 1
5307 TG Poederoijen
Route plannen Route plannen

0183 - 44 71 71

Vandaag open tot 17:00 uur

Openingstijden voor aankomende week
Dag Openingstijden
zo - vr 10:00 - 17:00 uur
Bekijk alle openingstijden

Nog meer ontdekken