Rijksmuseum Slot Loevestein

Een avond met Jort Kelder en Maarten Prak: van toen tot nu!

Vrijdag 3 mei van 19 tot 22:15 uur

Lezing

Het belooft een bijzondere avond uit te worden op Slot Loevestein: een avond vol inspiratie, verrijkende inzichten én veel gezelligheid. Jort Kelder en Maarten Prak nemen je mee in een boeiend gesprek over polarisatie toen en nu.

Polarisatie

Kom luisteren naar twee verhelderende denkers, geniet van een heerlijke borrel én bezoek het indrukwekkende kasteel in de avond.

Jort Kelder gaat in gesprek met Maarten Prak over polarisatie. Hij vertelt over hoe de politieke en religieuze strijd de Nederlandse samenleving in de 17e eeuw op zijn kop zette. Een thema van nu, uitgelegd aan de hand van gebeurtenissen van toen.

Borrel en ontvangst

Je wordt verwelkomt in het Brouwhuis, waar een feestelijke borrel op je wacht. Geniet van heerlijke hapjes terwijl je je verheugt op wat komen gaat, of maak een wandeling over de historische vesting en geniet van het uitzicht en het uitgelichte kasteel.

Vooraf iets eten? Vanaf 17:30 ben je van harte welkom in de Taveerne je voor soep, salades en broodjes. (niet inbegrepen)

Jort en Maarten in gesprek

Het hoogtepunt van de avond: Jort Kelder gaat in gesprek met Maarten Prak over het verhaal van Prins Maurits en Johan van Oldenbarnevelt en hoe hun strijd de Nederlandse samenleving in de 17e eeuw op zijn kop zette. Het leidt tot polarisatie en tweestrijd. Jort en Maarten gaan dieper in op wat deze gevolgen waren van deze strijd, maar reflecteren ook op het Nederland van vandaag. Is Nederland vandaag de dag gepolariseerd? En wat zijn de parallellen tussen het verleden en heden? Ontdek het, en nog veel meer tijdens dit boeiende gesprek! Na afloop kun je jouw vragen stellen aan Jort en Maarten.

Ontdek het kasteel

Na de lezing is het kasteel open voor een exclusieve bezichtiging van de tentoonstelling Tegenpolen. Ga zelf op ontdekking, of sluit je aan bij een boeiende rondleiding door ervaren gidsen.

Na de rondleiding kun je in het gezellige Brouwhuis nog even nagenieten van een laatste drankje en na praten met elkaar over de avond.

Bezoekersinformatie

Toegang

Let op: vooraf reserveren is nodig

Datum & tijd

Vrijdag 3 mei van 19 tot 22:15 uur

Locatie

Rijksmuseum Slot Loevestein

Loevestein 1
5307 TG Poederoijen
Route plannen Route plannen

0183 - 44 71 71

Vandaag open tot 17:00 uur

Openingstijden voor aankomende week
Dag Openingstijden
zo - vr 10:00 - 17:00 uur
Bekijk alle openingstijden

Nog meer ontdekken