NEMO Science Museum

Klokhuis Vragendag

Zaterdag 7 oktober van 10 tot 17:30 uur

Evenement

Waarom gaat een straaljager sneller dan het geluid? Hoe ontstaat een korstje op je wond? Hoe werkt een ledlamp? Op zaterdag 7 oktober 2023 staan in NEMO Science Museum ruim 40 wetenschappers klaar om leuke, originele en bijzondere vragen van kinderen te beantwoorden op de Klokhuis Vragendag.

Een vraag insturen

Nieuwsgierige kinderen met een vraag kunnen deze tot zondag 10 september insturen via de website van Het Klokhuis. De kinderen van wie de vraag geselecteerd wordt, ontvangen toegangskaarten voor de Vragendag en krijgen een persoonlijke ontmoeting met een ├ęchte wetenschapper. Natuurlijk zijn op de Klokhuis Vragendag ook alle favoriete Klokhuis-presentatoren aanwezig.

Extra activiteiten

Er is van alles te doen tijdens de Klokhuis Vragendag. Er zijn spannende lezingen door wetenschappers, spontane vragenstellers kunnen terecht bij de Vraag-Maar-Raak-Balie, er is een Klokhuis Quiz en een meet & greet met de Klokhuis-presentatoren.

###Toegang

De Klokhuis Vragendag vindt plaats tijdens Weekend van de Wetenschap in NEMO Science Museum. Toegang is gratis, maar reserveren van tickets is verplicht via de website van NEMO. Kinderen die een vraag insturen ontvangen een uitnodiging van NEMO met toegangstickets.

Bezoekersinformatie

Toegang

gratis

Let op: vooraf reserveren is nodig

Leeftijd

Voor 0 t/m 18 jaar en volwassenen

Datum & tijd

Zaterdag 7 oktober van 10 tot 17:30 uur

Locatie

NEMO Science Museum

Oosterdok 2
1011 VX Amsterdam
Route plannen Route plannen

020 - 53 13 233

Vandaag open van 10:00 tot 17:30 uur

Openingstijden voor aankomende week
Dag Openingstijden
do - zo 10:00 - 17:30 uur
ma Gesloten
di 10:00 - 17:30 uur
Bekijk alle openingstijden

Nog meer ontdekken