Nederlands Zilvermuseum

Symposium: Made by Her

Donderdag 30 maart van 10:30 tot 17:30 uur

Evenement

Why have there been no great women artists? Ruim 50 jaar geleden publiceerde Linda Nochlin een baanbrekend essay met deze titel. De vraag blijft relevant. Het Zilvermuseum presenteert daarom het symposium Made by Her. Vrouwelijke ontwerpers van metaalkunst in de 1e helft van de 20e eeuw.

Hoofdrol voor vrouwen

Nationale en internationale vrouwelijke sprekers vertellen op 30 maart over hun onderzoek naar vrouwelijke ontwerpers uit de metaalkunst.

Johanna van Eijbergen

Jet Sloterdijk, projectmedewerker bij het Drents Museum Assen, vertelt over de eigenzinnige ontwerpen van Johanna van Eijbergen.

Christa Ehrlich

Annemieke Houben is zelfstandig onderzoeker en deelt haar bevindingen over Christa Ehrlich en het belang van vrouwennetwerken in de jaren 20.

Vrouwelijke ontwerpers

Naomi Bisping is junior conservator bij het Nederlands Zilvermuseum en presenteert haar onderzoek naar vrouwelijke ontwerpers bij Zilverfabriek Voorschoten en rechtsvoorgangers.

Julia Keilowa

Speciaal te gast zijn Monika Siwinska en Agnieszka Dabrowska van het Museum van Warschau (Polen). Zij nemen je mee in het verhaal van de Poolse designer Julia Keilowa.

Stadswandeling

Vul de dag aan met een stadswandeling door Zilverstad Schoonhoven, waarin de gids ook de rol van vrouwen belicht. In het Zilvermuseum kun je eveneens objecten van vrouwelijke smeden en ontwerpers bekijken.

Bezoekersinformatie

Toegang

Met Museumkaart € 85

Reguliere toegangsprijs € 85

Let op: vooraf reserveren is nodig

Datum & tijd

Donderdag 30 maart van 10:30 tot 17:30 uur

Locatie

Nederlands Zilvermuseum

Kazerneplein 4
2871 CZ Schoonhoven
Route plannen Route plannen

0182 - 38 56 12

Vandaag open van 11:00 tot 17:00 uur

Openingstijden voor aankomende week
Dag Openingstijden
vr - zo 11:00 - 17:00 uur
ma Gesloten
di - wo 11:00 - 17:00 uur
Bekijk alle openingstijden

Nog meer ontdekken