Privat-Livemont, Fototypogravure Jean Malveaux, 1897

Privat-Livemont | Catalogus voor de Belgische drukkerij Jean Malvaux, fototypogravure (1897)     Catalogus met voorbeelden van werk van drukkerij Jean Malvaux in verschillende druktechnieken.

Unieke catalogus

Deze unieke catalogus bevat originele voorbeelden van werk van drukkerij Jean Malvaux in verschillende druktechnieken, zoals fotolithografie, similigravure en heliogravure. Een belangrijke pagina in de publicatie is een blad ontworpen door de Belgische kunstenaar Privat-Livemont (1861-1936).

Privat-Livemont

Privat - Livemont was één van de meest productieve grafische kunstenaars van België. Hij brak in 1896 door met zijn beroemde reclameaffiche voor het Belgische absintmerk Absinthe Robette. Zijn art nouveau-stijl was zeer in trek bij Nederlandse, Belgische en Franse ondernemers, waaronder Cacao Van Houten, Boldoot en Bols.

Brussel

Naast zijn populaire affiches was Privat-Livemont als schilder-decorateur ook verantwoordelijk voor veel van de graffiti-tekeningen op art nouveau-gevels in Brussel.

Tentoonstelling

Het Nederlands Steendrukmuseum presenteert vanaf 15 februari t/m 31 juli 2022 een unieke overzichtstentoonstelling van het lithografische oeuvre van Privat-Livemont, de grootmeester van de Belgische affichekunst. Zijn werk wordt vaak in één adem genoemd met prominente tijdgenoten als Alphonse Mucha en Adolphe Crespin.

Locatie

Nederlands Steendrukmuseum

Oranje Nassaustraat 8c
5554 AG Valkenswaard
Route plannen Route plannen

Museumkaart geldig

Bezoek museumpagina

Nog meer ontdekken