Het pronkstuk van het Nationaal Vlechtmuseum is ontworpen en gemaakt in de voormalige Rijksrietvlechtschool in Noordwolde, het vlechtdorp van Nederland. In de wieg zijn diverse vlechttechnieken toegepast en er is gebruik gemaakt van rotan, pitriet, hout en stof. De wieg is een van de vele die te zien zijn tijdens de speciale expositie ‘Rotan: van de wieg tot het graf’, die tot eind september te zien is in het Nationaal Vlechtmuseum.

Historische wieg     Historische wieg, ontworpen en gemaakt in de voormalige Rijksrietvlechtschool in Noordwolde     Nationaal Vlechtmuseum

Gevlochten wieg

Het pronkstuk van het Nationaal Vlechtmuseum is ontworpen en gemaakt in de voormalige Rijksrietvlechtschool in Noordwolde, het vlechtdorp van Nederland. In de wieg zijn diverse vlechttechnieken toegepast en er is gebruik gemaakt van rotan, pitriet, hout en stof. De wieg is een van de vele items die te zien zijn tijdens de speciale expositie ‘Rotan: van de wieg tot het graf’, tot eind september te zien in het Nationaal Vlechtmuseum.

Locatie

Nationaal Vlechtmuseum

Mandehof 7
8391 BG Noordwolde
Route plannen Route plannen

Museumkaart geldig

Bezoek museumpagina

Nog meer ontdekken