Meer informatie over de Museumkaart

Met een Museumkaart kun je een heel jaar lang onbeperkt naar binnen bij ruim 400 musea in Nederland. Bovendien help jij door jouw aankoop mee een enorm cultureel kapitaal te bewaren, onderzoeken en presenteren.

Wat kan je met de Museumkaart?

  • Een jaar lang eindeloos ontdekken vanaf de aankoopdatum.
  • Onbeperkt naar ruim 400 musea, kijk hier welke musea dat zijn.
  • Vaste prijs per jaar;
    Volwassenen € 64,90
    Jongeren t/m 18 jaar € 32,45
    Kinderen t/m 12 jaar € 32,45
Museumkaart kopen
Tekening in een museum jongeren maken selfie klein

Waar koop ik de Museumkaart?

Online
Bestel de Museumkaart online. Dan heb je de Museumkaart binnen 5 werkdagen in huis en kun je vanaf dan een jaar lang eindeloos ontdekken.

In het museum
Je kunt in veel musea een Museumkaart kopen. Welke dat zijn zie je hier. In het museum koop je een tijdelijke kaart die 5 bezoeken en maximaal 31 dagen geldig is. Als je deze kaart online registreert ontvang je je definitieve kaart per post. In het museum scannen ze bij de verkoop ook meteen één bezoek. Het grote voordeel is dat je deze tijdelijke kaart meteen kan gebruiken.

illustratie man met kinderwagen in museumomgeving

De Museumkaart

Het principe achter de Museumkaart is eenvoudig. Het bedrag dat je voor de Museumkaart betaalt gaat in een grote geldpot. Het geld in die pot verdelen we jaarlijks onder de deelnemende musea op basis van de toegangsprijs en het aantal kaartbezoeken in musea. Zo komen bijna alle inkomsten ten goede aan de deelnemende musea!

Hier vind je het jaarverslag van 2019

Museumkaart verlengen

6 tot 8 weken voor je Museumkaart afloopt krijg je van ons bericht om te verlengen. Wil je zeker weten dat je een geldige kaart hebt, dan kun je direct verlengen als je inlogt op Mijn Museumkaart.

Tekening in een museum meisje met harnassen

Museumkaart opzeggen

Wil je geen Museumkaart meer ontvangen, dan hoef je niks te doen. De Museumkaart loopt automatisch af.

Wil je toch opzeggen, zodat je geen brieven meer van ons ontvangt? Dat kan door een mail te sturen naar klantenservice@museumkaart.nl.

Tekening man met bril bekijkt object