Heropening

Musea zijn weer open!

Je kunt weer veilig naar het museum, ook met je Museumkaart. Als je Museumkaart in de periode van 14 december 2020 t/m 4 juni 2021 geldig was, krijg je automatisch extra looptijd. Je kunt deze extra looptijd ook doneren aan de musea als extra steun. Lees hier meer over de opties.

Mijn Museumkaart

Alle Museumkaarten die in de periode van 14 december 2020 t/m 4 juni 2021 geldig waren, krijgen automatisch extra looptijd voor de gemiste dagen tijdens de sluiting van de musea. In Mijn Museumkaart zie je de nieuwe einddatum van je Museumkaart(en). Hier kun je ook deze extra looptijd doneren om de musea extra te steunen. Als je Museumkaart binnenkort alsnog verloopt kun je hier ook je Museumkaart verlengen. Log in of maak een account aan!

Naar Mijn Museumkaart
Still uit Museumkaart verlengen video

Doneren

Naast de extra looptijd, heb je de mogelijkheid om de dagen te doneren aan musea. Na de eerste lockdown hebben veel kaarthouders voor die optie gekozen. Dankzij deze donaties hebben meer dan 400 musea in totaal ruim een miljoen euro extra ontvangen. Doneren kan t/m 27 juni in de Mijn Museumkaart omgeving. We zetten de einddatum van je Museumkaart dan terug naar je oude einddatum. Deze einddatum kun je na 1 juli terugvinden in de Mijn Museumkaart omgeving.

Ik wil doneren

Restitutie

Het is een lastig jaar voor velen van ons, ook financieel. Daarom is het ook mogelijk restitutie aan te vragen voor de dagen dat de musea dicht waren. Daarmee krijg je geen extra looptijd. We zetten de einddatum van je Museumkaart dan terug naar je oude einddatum. Deze einddatum kun je na 1 juli terugvinden in de Mijn Museumkaart omgeving.

Ik wil restitutie aanvragen

Stichting Museumkaart

De exploitatie van de Museumkaart is ondergebracht in Stichting Museumkaart, een ongesubsidieerde instelling zonder winstoogmerk, die onderdeel is van de Museumvereniging. De Museumkaart (een initiatief van de musea zelf) is een samenwerking van ruim 400 musea. Het principe achter de Museumkaart is eenvoudig. Het bedrag dat je voor de Museumkaart betaalt gaat in een grote geldpot. Het geld in die pot verdelen we jaarlijks onder de deelnemende musea op basis van de toegangsprijs en het aantal kaartbezoeken in musea. Zo komen bijna alle inkomsten ten goede aan de deelnemende musea!