Museum Wierdenland Ezinge

Binnen kijken bij Matthijs Röling

T/m 4 juni

Tentoonstelling

Deze activiteit is afgelopen.

Matthijs Röling viert zijn 80e verjaardag in Museum Wierdenland met een grote jubileumtentoonstelling, in nauwe samenwerking met hem en zijn familie tot stand gekomen: schilderijen en de muurschilderingen die hij maakte in zijn eigen huis. Er geldt tijdelijk een toeslag van € 2,50 voor iedereen.

Eerbetoon

Van de selectie van de schilderijen tot de inrichting, de expositie is een eerbetoon aan een groot kunstenaar. Behalve veel schilderijen is er ook aandacht voor het interieur van zijn woning in Ezinge, waarin Röling (1943) al meer dan 50 jaar woont en diverse muurschilderingen maakte.

Jongste oude meester

Röling neemt een prominente plek in binnen de Nederlandse kunstgeschiedenis. In een tijd dat velen abstract gingen werken, bleef hij juist bewust op het figuratieve pad. Hij ontwikkelde een geheel eigen stijl, waarbij hij zich liet inspireren door de Italiaanse Renaissance. Niet voor niets geldt Röling ook wel als 'de jongste van de oude meesters'.

Schilderijen & foto's

Het thema van de tentoonstelling is binnen, met schilderijen van interieurs, stillevens en portretten, die immers ook een kijkje bij iemand binnen geven. Kunstenaar Mischa Keijser (1974) fotografeerde het interieur van de monumentale boerderij in Ezinge, waar Röling sinds 1972 woont. Een selectie van deze foto's is ook te zien. Door zijn hele huis heeft Röling muurschilderingen gemaakt. Hoogtepunten zijn voor hem die in zijn atelier, keuken en serre. Het is onzeker wat er in de toekomst met het huis gaat gebeuren.

De tentoonstelling in Museum Wierdenland is mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van de Stichting Beringer Hazewinkel en de Emmaplein Foundation.

Deze activiteit is afgelopen. Je kunt hier niet meer aan deelnemen.

Bekijk alle actuele activiteiten op Zien & doen

Datum

T/m 4 juni

Juni 2023
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30

Locatie

Museum Wierdenland Ezinge

Van Swinderenweg 10
9891 AD Ezinge
Route plannen Route plannen

0594 - 62 15 24

Vandaag gesloten

Openingstijden voor aankomende week
Dag Openingstijden
ma - za Gesloten
Bekijk alle openingstijden

Zien & doen in Museum Wierdenland Ezinge

Nog meer ontdekken