Museum van de Vrouw

Toneelstuk ‘De Vagina Monologen’

Zaterdag 2 december van 20 tot 22 uur

Activiteit

Het veelbesproken toneelstuk De Vagina Monologen is zaterdag 2 december eenmalig te zien in het museum in een uitvoering van PAKhuis Toneel. De Amerikaanse auteur V - voorheen Eve Ensler - interviewde vele vrouwen over hun vagina. Deze interviews heeft zij gebruikt voor een toneelvoorstelling.

Open dialoog

Voor vele vrouwen bleek de vagina letterlijk een schaamstreek. Maar als vrouwen eenmaal begonnen te praten waren ze niet meer te stoppen. De vagina als onbekend terrein, als plek van genot en plezier, als object van geweld en als bron van nieuw leven. De Vagina Monologen maken bespreekbaar wat voor veel mensen onbespreekbaar is. De gêne voorbij.

Universeel

Niets blijft in het stuk onbesproken en het roept vrouwen op trotser te zijn op hun vagina, en daarmee op zichzelf. Een universeel en nog steeds actueel thema. De verhalen raken al je emoties, ze zijn hilarisch, confronterend, humoristisch, ongemakkelijk en ontroerend.

De regie is van Joop Omloo, vormgeving door Laura Somers. Mede door het expliciete taalgebruik is een leeftijdsgrens van 16 jaar te adviseren.

Bezoekersinformatie

Toegang

Let op: vooraf reserveren is nodig

Datum & tijd

Zaterdag 2 december van 20 tot 22 uur

Locatie

Museum van de Vrouw

Plats 1
6101 AP Echt
Route plannen Route plannen

0475 - 20 10 02

Vandaag open van 11:00 tot 17:00 uur

Openingstijden voor aankomende week
Dag Openingstijden
za - zo 13:00 - 17:00 uur
ma Gesloten
di - do 11:00 - 17:00 uur
Bekijk alle openingstijden

Nog meer ontdekken