Museum Rijswijk

Familieworkshop leer weven!

Vrijdag 5 januari 2024 van 10 tot 12 uur

Workshop

Je leert in de workshop op 5 januari hoe je van losse draden textiel kunt maken en hoe je een klein weefgetouw gebruikt.

Weef je eigen wandkleed

Onder begeleiding van kunstenaar en museumdocent Nathaly Vlaun leer je in een paar simpele stappen hoe je een klein weefgetouw gebruikt en hoe je van losse draden textiel kunt maken. Je leert wat voor verschillende materialen je kunt gebruiken tijdens het weven en hoe je je geweven werk netjes kunt afwerken. Na de workshop ga je naar huis met een kleurrijke geweven wandkleed dat je direct thuis op kunt hangen. En je hebt de kennis over hoe je thuis je eigen weefgetouw kunt maken om meer weefplezier te hebben.

Warm

Weven is een zeer oude techniek om textiel (stof) te maken. Voor onze oude voorouders was het essentieel tijdens de wintermaanden wollen kleden te weven om warm te blijven. De kennis van het vervlechten van losse draden tot textiel werd vroeger overgedragen van grootouders naar kleinkinderen. Toch lijkt het alsof veel van deze kennis nu vergeten wordt. Laten we het ambacht Weven levend houden!

Familie

De workshop is voor kinderen van 7 jaar en ouder. Meedoen kost € 7,50 naast je entreekaartje. Je kunt alleen komen, of samen met een vriendje, nichtje, buurjongen et cetera. En de workshop is ook geschikt voor (groot)ouders of andere volwassenen om samen met een kind te doen. Een echte familieworkshop! Graag reserveren via de link op deze pagina.

Op dezelfde dag is er van 13-15 uur ook een aparte workshop voor volwassenen.

Bezoekersinformatie

Toegang

Toegang is inbegrepen bij een entreeticket voor het museum.

Let op: vooraf reserveren is nodig

Datum & tijd

Vrijdag 5 januari 2024 van 10 tot 12 uur

Locatie

Museum Rijswijk

Herenstraat 67
2282 BR Rijswijk
Route plannen Route plannen

070 - 39 03 617

Vandaag open van 11:00 tot 17:00 uur

Openingstijden voor aankomende week
Dag Openingstijden
za - zo 11:00 - 17:00 uur
ma Gesloten
di - do 11:00 - 17:00 uur
Bekijk alle openingstijden

Nog meer ontdekken