Openingstijden, adres & telefoonnummer

Vandaag open tot 17:00 uur

Openingstijden voor aankomende week
Dag Openingstijden
wo - vr 11:00 - 17:00 uur
za 13:00 - 17:00 uur
zo - ma Gesloten
Bekijk alle openingstijden
Brouwerstraat 1
3771 HA Barneveld
Route plannen Route plannen

0342 - 41 56 66

Museum Nairac
Museum Nairac aan de voet van de Grote Kerk in Barneveld
Binnenkant van museum nairac
Luister naar verhalen over hoe het vroeger ging in Barneveld en de Veluwe

Hoe overleefde een arm boertje op de zandgronden? Wie woonden er op Kasteel de Schaffelaar? In Museum Nairac ontdek je verhalen van vroeger over de gemeente Barneveld en de Veluwe.

In Museum Nairac ontdek je in de vaste tentoonstelling verhalen van vroeger over de gemeente Barneveld en de Veluwe. Maar er zijn ook wisseltentoonstellingen. Zeker drie per jaar, over kunst, design of andere interessante zaken. Voor elk wat wils!

Benieuwd wie Nairac was? In 1875 vond de toenmalige burgemeester van Barneveld, mr. C.A. Nairac, het tijd voor een gemeentemuseum. Hij richtte een oudheidkamer in met archeologische en andere historische voorwerpen. Sinds 1975 is de collectie gehuisvest in het 17e-eeuwse pand De Brouwerij in het dorpscentrum. Een uitbreiding in 2012 maakte het museum vier keer zo groot. Thema’s uit het Barneveldse verleden zijn informatief en verrassend geëxposeerd. Hoe overleefde een arm boertje op de zandgronden? Wie woonden er op Kasteel de Schaffelaar? Bekijk en beleef het in Museum Nairac!

Toegang

Museumkaart geldig

Nog geen Museumkaart?

Faciliteiten

  • Parkeergelegenheid voor auto's
  • Museumwinkel
Meer informatie op de museumsite

Nog meer ontdekken