Museum Huis Doorn

Interactieve (Canon)dagen

Vandaag van 11 tot 17 uur

Evenement

Op 26 mei organiseren 26 musea en andere instellingen die verbonden zijn aan de canon van Nederland diverse activiteiten waarin de bezoekers zelf actief kunnen zijn én hun kennis over de geschiedenis kunnen testen.

Quiz

Op deze dag biedt Museum Huis Doorn twee bijzondere activiteiten aan. Test in een quiz jouw kennis over de Nederlandse geschiedenis. In het historisch Huis kunnen bezoekers hun eigen kennis over de Nederlandse geschiedenis testen. Er staan een laptop en een TV scherm klaar waarmee snel en eenvoudig een aantal vragen kunnen worden beantwoord. Bezoekers vernemen direct de uitkomsten van het kleine maar interessante onderzoek.

Deelname aan de quiz kan indien een regulier kaartje voor een museumbezoek wordt gekocht. Uiteraard is ook de Museumkaart geldig.

Slagveldvondsten bekijken en in handen hebben

In de studiezaal van het poortgebouw krijgen bezoekers op 26 mei de gelegenheid om zelf te ervaren welke materialen en objecten tijdens de Eerste Wereldoorlog werden gebruikt.

Bezoekers van alle leeftijden kunnen gratis kennismaken met de rauwe wereld van WOI. Diverse grondvondsten worden tentoongesteld: wapens, granaatscherven maar ook persoonlijke bezittingen van soldaten.

Kijken, voelen en ervaren: wat is er allemaal in de bodem bewaard gebleven uit de Eerste Wereldoorlog? Wat weten we ervan? Waarvoor werden bepaalde objecten gebruikt? En weten we misschien ook van wie het ooit was? Meld je bij de kassa, het bezoek in het poortgebouw is gratis, voor het bezoek aan het Huis is een toegangsbewijs nodig.

Bezoekersinformatie

Toegang

Toegang is inbegrepen bij een entreeticket voor het museum.

Museumkaart geldig

Leeftijd

Voor 5 t/m 18 jaar en volwassenen

Datum & tijd

Vandaag van 11 tot 17 uur

Locatie

Museum Huis Doorn

Langbroekerweg 10
3941 MT Doorn
Route plannen Route plannen

0343 - 42 10 20

Vandaag open van 13:00 tot 17:00 uur

Openingstijden voor aankomende week
Dag Openingstijden
ma Gesloten
di - za 11:00 - 17:00 uur
Bekijk alle openingstijden

Nog meer ontdekken