Museum Het Schip

Bruno Taut: De fantasie voorbij

Dagelijks t/m 17 januari 2021

De Amsterdamse School-architecten hadden hun voorbeelden, zoals Gaudí, en bewonderaars, zoals de Duitse architect Bruno Taut. In de tentoonstelling Bruno Taut: De fantasie voorbij krijg je een compleet beeld van deze totaalkunstenaar die ook tekende, decors ontwierp en scenario’s schreef.

Regenboogbuurt

In Nederland kennen we Bruno Taut (1880-1938) misschien nog wel het beste door de kleurrijke Regenboogbuurt in Almere, een hommage aan de grote Duitse architect en stedenbouwkundige die aan het begin van de 20e eeuw verantwoordelijk was voor soortgelijke baanbrekende, bontgekleurde arbeiders- en stadswijken, zoals het beroemde Gartenstadt Falkenberg in Berlijn en Das Bunte Magdeburg. De invloed van deze creatieve sleutelfiguur van de Duitse avant-garde, die zich graag liet inspireren door de natuur, is tot op de dag van vandaag en wereldwijd immens.

Ontdek het werk van deze totaalkunstenaar aan de hand van bruiklenen, maquettes, foto’s en bouwtekeningen in Museum Het Schip.

Nog geen Museumkaart?

Dagelijks t/m 17 januari 2021